Igen i år er der Vikingemarked på Orø

På billedet set bl.a Theis fra Trækfærgen , som faktisk ligner en rigtig viking. Foto: Jesper von Staffeldt.


Igen i år er der vikingemarked på Orø, helt præcis ved havnen, hvor man kan se vikinger slås, smede sine egne vikingeknive, opleve værksteder med plantefarvning, læderarbejde, kunsthåndværk…..

Man skal lære så længe man lever, og sidste år blev jeg så meget klogere på hvem der styrede familien i vikingetiden. Jeg spurgte den unge dame på billedet herover, som i øvrigt er lykkelig gift, om hun var Theis frille, og blev jeg belært om, at i vikingetiden var det kvinderne som havde bukserne på. Og her gik jeg og troede at vikingetiden var en storhedstid, for os som burde have bukserne på. Så ved vi hvad der kan have været medvirkende til at vikingerne hyppigt drog på vikingetogt, måske ikke kun for guldets skyld, men ligeså meget for at slippe væk hjemmefra. Jeg ved ikke rigtig om den udlægning holder i byretten.

Vikingemarkedet starter på onsdag og slutter søndag, og der er åbent hver dag fra kl.10.

Denne artikel er publiceret den 23. juli 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply