Orø : Pølser, fadøl og musik to steder på næsten samme tid

Fire musikere spillede god swingende traditionel Jazzmusik. Foto: Jesper von Staffeldt.


Der har været stille på Orø det sidste stykke tid – på nær sommerfesten på Orø – som det har været mange andre turiststeder i Danmark, og det er næsten overflødig at nævne årsagen.

Men i dag sås mange mennesker på Isefjordens Perle hele to steder: foran ø-butikken hvor fire musikere leverede swingende glad traditionel Jazzmusik og hvor mere end 60 publikummer mødte op til trods for der skulle betales for både vådt og tørt, mens man lidt over en halv kilometer herfra kunne man få både gratis øl og pølser, da Brugsen på Brøndevej igen fejrede sin fødselsdag. Der var her også levende musik, men man må ikke håbe musikeren får ret, da han som sidste nummer spillede: Om lidt bliver her stille, og lidt er….., for efter vejrudsigten at dømme så egner vejret sig i de kommende dage bedst til indendørs aktiviteter.

Se nedenstående video i HD-kvalitet.

PS i teksten i videoen står der, Hans Knudsen: Sax og trompet. Der skulle have stået: sang og trompet.


Foran Brugsen på Brøndevej stod mange lokale såvel som turister i kø for at få gratis pølser og øl. Foto: Jesper von Staffeldt.

Denne artikel er publiceret den 22. juli 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

6 kommentarer

 • Henrik Persson

  Du skriver: “Der har været stille på Orø det sidste stykke tid”. Er du ikke vågen? Vi har holdt Sct. Hans-fest den 23. juni, Orø Midsommerdage 30. juni – 2. juli, Hygge ved Ø-butikken den 8., 15. og 22. juli, Foredrag på Hestebedgård den 13. juli, Sommerfest den 14. og 15. juli og brugsens fødselsdag den 22. juli. Dvs 11 arrangementer. Hvis det blev bredt ud over hele kommunen skulle der have været 850 arrangementer i kommunen inden for den seneste måned. Det vil jeg gerne have, at du dokumenterer for at vise, at der ikke sker noget på Orø. Jeg synes bestemt ikke, der har været stille på Orø. De mange frivillige og kreative personer på Orø sprudler af aktivitet, men vi kan skrive om arrangementerne, men hvis man ikke vil følge med, så kan vi ikke rigtig gøre noget. Vågn op!

 • Hanne

  Godt skrevet Henrik og så kan den følges op af koncert på Langdalgård, foredrag på Marliese gårdcafe, og i de følgende uger indtager vikingerne Orø med et stort vikingemarked, smagedag på Orøstrand, Ø- kuller, Bamse jam på campingpladsen, musik i KulturBeholderen og MC træffet, og så lige alt det andet

 • Lene Hansen

  Ja og det fortsætter med Vinkingemarked i uge 30. Så kommer Ø-kuller 4.-6. aug., MC træf d.25.-27. aug., sange om Orøs historie d. 3. sep. i Kulturbeholderen. Høstfest på Hestebedgård d. 9. sep. osv.osv

 • Helene Garly

  Jeg må give Henrik ret. Og Henrik har endda ikke fået alle de arrangementer med, der til dato har været på Orø i denne sæson. Jeg vil anbefale Holbækonline at kigge i Orøkalenderen, som er frit tilgængelig her: oroe.dk/events/oroekalenderen.html ☺

 • Bente

  Hvor har I Allesammen ret. Orø summer af liv.

 • Skønt.. ikke at forglemme arrangementet på Orø Strandcamping d. 5 august, med Bamse jam

Leave a Reply