90 års fødselsdagen på Orø

Det er Knud Erik til venstre i billedet og den tidligere brugsuddeler til højre. Foto: Jesper von Staffeldt


Selv om danskerne bliver ældre og ældre, så er der ingen garanti for vi alle når den høje alder og stadig har den gode hukommelse og det relative gode helbred som Knud Erik på Nørrestængevej på Orø har.

Når vi skriver relative gode helbred, så skyldes det at Knud Eriks hørelse ikke er hvad den har været, og endnu en ny metalhofte, gør det ikke lettere at bevæge sig. Men som Knud Erik sagde for 7 år siden, da jeg besøgte for at lave en dokumentarfilm om ham og hans landbrugsmuseum: Jeg har snart så meget metal i mig, så jeg ved ikke rigtig, når jeg skal bort herfra, om det skal være bedemanden som tager sig af mig, eller det skal være skrothandleren.

Og humøret fejler stadig ikke noget.

Knud Erik har boet næsten alle sine år på Orø – bortset fra en pause i Jylland – han var landmand og multihåndværker – som han selv kalder sig, men der er ingen tvivl om, at havde han den gang han var ung, haft mulighed for at læse videre, var han blevet en god ingeniør og opfinder. Holbaekonline.dk var mandag ude og besøge Knud Erik med mikrofon og videokamera på hans runde fødselsdag.

Se også filmen om

Denne artikel er publiceret den 17. juli 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply