Nu kan du blive kroejer – Orø Kro er sat til salg

Orø Kro. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.


Nu kan du selv blive krofatter eller kromutter – oven i købet på en landskendt kro. Orø Kro er nemlig sat til salg.

Orø Kro har de seneste år levet en noget omtumlet tilværelse med flere konkurser og nye ejerformer. Men ligemeget har det hjulpet og i december sidste blev dørene til kroen lukket for sidste gang, da foreningen Isefjordens Perle, kastede håndklædet i ringen. Årsagen var, at man ikke kunne skaffe kapital nok fra frivillige, samt at det ikke var lykkedes at finde en ny krovært.

En dårlig anmeldelse i dagbladet Politiken og deltagelse i tv programmet “Kniven for struben” på TV3 har nok ikke hjulpet på kroens omsætning og renommé.

Men nu er kroen, som om noget har været indbegrebet af Orø i mange mange år og rammen om både store og små familiefester, hyggelige ferier og busture, sat til salg.

Det er Home Erhvev i Roskilde, som står for salget og på deres hjemmeside står der bl.a.:

“På den idylliske ø Orø, beliggende i Isefjorden ved Holbæk, tilbydes denne skønne ejendom. Ejendommen er kendt som Orø Kro og har historisk været anvendt til Kro- og hotel formål.”

“Ejendommen består af 4 bygninger. Hovedejendommen huser selve kroen, med dertil hørende køkken, kontor, selskabslokale med plads til ca. 150 mennesker, tilhørende billardstue, toiletter og bar, mødelokaler med tilhørende toiletter, à la carte restaurant med plads til ca. 60 gæster, reception og hyggelig ældre krostue med selvstændig indgang.”

Udover selve hovedejendommen, så er der tre værelsesbygninger med ca. 22 værelser.

“Køber må påregne en del udgifter til renovering”, hedder det på Home Erhvervs hjemmeside.

Kontant prisen er 2,65 millioner kroner.

Skulle man være blevet interesseret i at købe Orø Kro, så kan man finde flere oplsyninger hos Home Erhverv

Denne artikel er publiceret den 1. juli 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply