Hvorfor skal du dukke dig, når du er i Indien? – Jo, det er et kastesamfund

Jorden rundt i 80 dage spiller i Museumsgården fra 12. august til 3. september. Foto: Jesper von Staffeldt.


I dag var en medarbejder fra Holbaekonline.dk til Pressemøde i Museumsgården i Holbæk sammen med den øvrige verdenspresse fra Holbæk og omegn.

Anledningen var at Holbæk Teater i august måned har premiere på forestillingen: Jorden rundt på 80 dage. Men man må sige, at hvis Jules Verne så denne nye udgave af den klassiske fortælling om jordomrejsen for 150 år siden, ville han nok spærre øjnene op, alene overskriften på denne lille artikel, viser der er noget “galt”.

De herrer og teaterdirektører Brian & Kristoffer – efternavnene springer vi over – har nogle forskruede hjerner, men når så både Per Pallesen og Flemming Jensen har en finger og mere med i spillet, så går det grueligt, grueligt galt, for nok bevæger en del af teaterstykket sig over bæltestedet, meeeeen…… vi kommer også en smule eller mere under…. og tabuer er til for at brydes. Man bruger endog ordet NEGER, og det på et museum, som blevet omtalt ud over Holbæks grænser fordi man viser negerdukker, som danske børn har leget med dengang de Dansk Vestindiske øer stadig var danske.

Denne artikel er publiceret den 26. juni 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply