Kommunen inviterer til dialogmøde om naturpolitik

Arkivfoto: esiul / Pixabay


Mandag den 19. juni inviterer Holbæk Kommune til åbent hus og dialogmøde om den kommende naturpolitik.

Ifølge John Harpøth, formand for Udvalget for Klima og Miljø, er der god grund til at komme til mødet, for naturen er noget, som vi i endnu højere grad skal have adgang til. Derfor skal naturpolitikken ses i lyset af en styrkelse af de særlige steder, der findes i vores natur og landskaber og muligheden for oplevelsen af dem.

– I Holbæk Kommune er vi i gang med at udarbejde en naturpolitik, der skal sætte fokus på adgangen til naturoplevelser. Vi har en mangfoldig natur i kommunen med blandt andet fjord, skove, søer, parker, Åmosen og istidslandskaber, og vi oplever stor interesse for naturen og et stigende behov for naturoplevelser blandt både borgere og turister. Så naturen er et værdifuldt aktiv for kommunen, hvor det centrale er det rekreative i forhold til bosætning og turisme med fokus på alle de fantastiske steder og muligheder, som vi allerede har i Holbæk Kommune, fortæller John Harpøth.

Samskabelse om naturen
Hvis visionerne skal gå i opfyldelse er det vigtigt med en proces, hvor brugere, aktører og interessenter sættes sammen og igennem dialog finder frem til de løsninger og handlinger, der vil styrke de enkelte steder og muligheden for oplevelsen af dem.

– Formålet med dialogmødet på mandag er blandt andet at høre borgernes input til naturpolitikken. Hvad er vigtigt for dem, og hvordan kan det lokale fællesskab med fokus på at udvikle naturen styrkes? På mødet kan man blive inspireret til, hvordan du som borger kan bidrage til, at vi får mere og bedre natur. Vi står klar til at hjælpe med viden, inspiration og hjælp til fx fondsøgning, hvis man har nogle idéer til nogle lokale naturprojekter, der er båret af det lokale initiativ, fortæller John Harpøth.

På dialogmødet vil der bl.a. være mulighed for at bidrage med input til naturpolitikken og få inspiration.

Mødet har form som et åbent hus, hvor man frit kan bevæge sig mellem forskellige emner. Mødet holdes på Holbæk Bibliotek i Nygade og starter kl. 17.00 med velkomst og en kort introduktion. Holbæk Kommune byder på lidt forfriskninger.

Denne artikel er publiceret den 16. juni 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

3 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  Er det en velbevaret hemmelighed hvor dette foregår ?

  På holbaek.dk finder man ikke noget under “dialogmøde” eller “naturpolitik”.

 • admin

  Hej Hanne.
  Ja hovsa, den oplysning var ikke kommet med. Mødet holdes på Holbæk Bibliotek i Nygade.

  Nu har jeg tilføjet oplysningen til artiklen også.

  -Redaktøren

 • Smart tidspunkt, der holder Aktiv hele livet møde. Det er bare ikke i orden, at man ikke ser på mødefrekvensen når tillrettelæger møder af så stor vigtighed . Umiddelbart må man sige, en ommer.

Leave a Reply