24. april 2024

Alt håb er ikke ude - endnu - Holbæk B&I kan stadig få en plads i 2. division næste sæson efter hjemmesejren over Næsby. Foto: Rolf Larsen.

Alt håb er ikke ude – endnu – Holbæk B&I kan stadig få en plads i 2. division næste sæson efter hjemmesejren over Næsby. Foto: Rolf Larsen.

Håbet om også at spille i 2. division efter sommerferien lever endnu – men det er et meget spinkelt håb.

Der gik ikke engang et minut, så var Holbæk foran på et mål af Torbjørn Billeskov. Holbæk kom i det hele taget bedst fra start i lørdagens ekstremt vigtige kamp mod Næsby.

Holbæk besad hjemmebanen og pressede Næsby ned på egen banehalvdel i store dele af 1. halvleg. Bevares, Næsby er allerede sikret en plads i 2. division og man kan indvende, at de jo kun havde æren at kæmpe for. Men alligevel, så lod de ikke Holbæk få alt for meget snor.

Dommeren fik delt et par tvivlsomme gule kort ud for frispark, der måske heller burde have indkasseret gæsterne et par Oscar-statuetter, men sket var sket.

I 25. minut bliver gæsterne tildelt et frispark godt 10 meter uden for Holbæk-feltet, men Frederik Mehder var klar i målet og reddede bolden.

Fire minutter efter var Torbjørn Billeskov igen på rette tid og sted, spillede forbi et par Næsby-folk og udbyggede Holbæks føring til 2-0.

Men i 37. minut lykkedes det så for gæsterne at reducere til 2-1, da Kasper Høst sendte bolden i Holbæks mål. Den scoring fik gæsterne op på mærkerne, men de fik ikke udnyttet det inden pausen.

Syv minutter inde i 2. halvleg udbyggede Christoffer Thrane Holbæks føring til 3-1.

Men så gik der noget helt galt for Holbæk. Et kikset hjørnespark endte i et hurtigt kontrangreb, hvor Jonas Bengtson fældede en modspiller i feltet. Det kostede ham hans andet gule kort i kampen – og dermed rødt – og udvisning.

Men dramatikken var slet ikke slut. Næsby satte bolden i nettet – men i det samme blev målet annulleret – straffesparket skulle tages om. Og i 2. omgang var Frederik Mehder på sin plads og forhindrede bolden i at gå i mål. Der blev åndet lettet op og jublet hos både spillere, trænere og publikum over dén redning.

Med en spiller i undertal, var det svært for Holbæk at presse gæsterne, der fik meget mere plads og et par gode chancer, inden det lykkedes Emil Aagaard Pedersen at reducere for Næsby til 3-2 på et hovedstød i 74. minut.

Holbæk formåede at holde nettet frit resten af kampen og dermed lever håbet – omend det er meget spinkelt – om en plads i 2. division efter sommerferien stadig. Det kræver dog, at Holbæk vinder ude mod Vejgaard på lørdag og samtidig skal HIK tabe på hjemmebane til Svendborg. Nå ja, så er der også en lige en forskel i målscoren på seks mål til HIK, som Holbæk skal indhente. Der bliver spænding til det sidste.