Ottende DM i træk til Holbæk Pipe Band


Der var stor glæde hos Holbæk Pibe Band, da det stod klart, at bandet havde vundet det danske mesterskab for ottende år i træk. (Privatfoto)

For ottende år i træk har Holbæk Pipe Band vundet de danske mesterskaber. Det skete Kristi Himmelfartsdag i Bjerre syd for Horsens.

Men når man sådan for ottende år i træk går hen og vinder DM, kan man godt tro det efterhånden er blevet en vane, men det afviser formanden for Holbæk Pipe Band, David Lundgreen:

– En vane bliver det aldrig. Selv om det er ottende år i træk så bliver det aldrig noget, man bare gør, og slet ikke rutine at blive danske mestre. Vi skal – lige som de bands, vi konkurrerer med – hele tiden arbejde hårdt og seriøst med vores musik. Der er faktisk nogle dygtige bands rundt om i Danmark.

– Og jeg tror ikke, at man bliver nævneværdigt mindre glad for det ottende mesterskab, end man blev for det første, siger David Lundgreen, der mener, at mesterskaberne er et stort aktiv for bandet, når det forsøger at hverve nye medlemmer.

En ekstra fødselsdagsgave
Alle Holbæk Pipe Band glæder sig naturligvis over endnu et mesterskab, men bandets pibe major – den musikalske leder – Rune Sawath Jensen har kunnet glæde sig ekstra meget, for mesterskabet kom i hus på hans 33 års fødselsdag – som en ekstra fødselsdagsgave.

Det danske mesterskab gik til Holbæk efter en suveræn førsteplads i March, og to andenpladser i disciplinerne MSR og Medley, hvor førstepladserne gik til Dungillie Pipe Band fra Svendborg.

Denne artikel er publiceret den 26. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply