To unge fængslet: sigtet for at sætte ild til stubmøllen i Strandparken

Foto: Michael Johannessen.

To unge mænd er blevet varetægtsfængslet, sigtet for brandstiftelse efter den gamle stubmølle i Strandparken i nat blev flammernes bytte.

Kort før klokken 22.30 blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt ud til Strandparken, hvor flammerne allerede havde godt fat i træmøllen, som har stået som vartegn for parken og Holbæk siden 1938.

Mens brandfolkene kæmpede mod flammerne, gik politiet i gang med at efterforske sagen. Det viste sig, at døren til stubmøllen var brudt op, og der var blevet anlagt et bål inde i stubmøllen.

Mange unge mennesker havde opholdt sig i Strandparken, hvor de holdt fest. I løbet af aftenen fik politiet henvendelser fra flere vidner, der kunne udpege gerningsmændene. Det førte til, at politiet lidt over midnat anholdt en 17-årig ung mand fra Holbæk og lidt senere på natten blev en 16-årig ung mand fra Jyderup anholdt.

De to blev i dag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Dette krav valgte retten at følge og de to sigtede blev varetægtsfængslet til den 13. juni.

Se billeder og video fra branden: Møllen i Strandparken blev flammernes bytte

Denne artikel er publiceret den 21. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply