Kundby-sagen: Anklager vil tænke over om straffen er høj nok

Anklager Kristian Kirk. Foto: Michael Johannessen.

Anklager Kristian Kirk overvejer nu, om straffen på 6 års fængsel til pigen fra Kundby er nok for anklagemyndigheden.

– Jeg mener fortsat, at forvaring havde været den rigtige straf i den her sag, og det gør jeg navnlig under henvisning til Retslægerådet. Det er dem jeg har lænet mig op ad og deres vurdering af af hendes farlighed. Så det mener jeg stadig havde været den mest rigtige sanktion i den her sag, sagde Kristian Kirk efter torsdagens retsmøde, hvor retten udmålte straffen.

– Men nu vælger man et andet spor der hedder fængselsstraf og der er jo ikke mange domme som er relevante for afgørelsen af den her og der var heller ikke meget at henvise til i tirsdags, så derfor kan jeg jo ikke sige at det er direkte i strid med en eller anden retspraksis fordi den eksisterer som sådan ikke.

– Det er en stor rabat der er givet i den her sag, som jo er en sag som vi jo lige fra start har betragtet med meget stor alvorlighed, så derfor vil vi lige gå hjem og tænke over, om 6 år er noget vi kan leve med, sagde sagde anklager Kristian Kirk.

Denne artikel er publiceret den 19. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply