Mødrehjælpen åbner lokalforening med butik i Holbæk

Mødrehjælpens kommende lokalforening i Holbæk skal drive butik med genbrug til børn. Overskuddet går til sociale og netværksskabende aktiviteter i lokalområdet og Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning. Foto: Andreas Omvik


Mødrehjælpen søger frivillige, der vil være med til at starte en lokalforening med aktiviteter for børnefamilier og gravide i sårbare situationer og en butik med genbrug til børn.

Lokalforeningen skal blandt andet lave sociale aktiviteter for børnefamilier og gravide i lokalområdet.

– Vi ved fra vores andre lokalforeninger, hvor stor en forskel det gør i familiernes liv, at frivillige møder dem i øjenhøjde og har lyst til at arrangere fællesspisning, sommerlejr eller være med til at afholde børnefødselsdagen, når man ikke selv har overskuddet og overblikket i hverdagen. Vi glæder os meget til at kunne tilbyde den samme støtte til børnefamilier i Holbæk, siger Jakob Knudsen, frivilligkonsulent i Mødrehjælpen.

Mødrehjælpens lokalforeninger bliver drevet af frivillige. Lokalforeningen i Holbæk er i sin begyndelse, og derfor søger Mødrehjælpen lokale ildsjæle, der har lyst til at være til at starte lokalforeningen.

– Det er en unik mulighed for at få erfaring med at starte en lokalforening fra bunden, få indflydelse på foreningens arbejde og samtidig gøre en forskel for gravide og børnefamilier i sårbare situationer i lokalområdet. Vi håber, at mange har lyst til at være med i den spændende opstart, siger Jakob Knudsen.

Genbrugsbutik med børnetøj
En central del af arbejdet i Mødrehjælpens lokalforening i Holbæk er at drive en butik med genbrug til børn. Men det er endnu ikke bestemt, hvor butikken skal ligge.

– Butikken er en vigtig del af lokalforeningen. Overskuddet fra butikken går direkte til lokale aktiviteter for gravide og børnefamilier i sårbare situationer og til Mødrehjælpens landsdækkende, professionelle rådgivning. Derfor hører vi også gerne fra frivillige, der har erfaring med butiksdrift eller lyst til at stå i butikken, siger Jakob Knudsen.

Man kan kontakte Jakob Knudsen fra Mødrehjælpen på mail: jkn@moedrehjaelpen.dk og der er informationsmøde onsdag den 31. maj kl. 17.30-19.00 i Cafeen på Kulturkasernen, Kasernevej 43 i Holbæk – alle interesserede er velkomne.

Gravide og børnefamilier i sårbare situationer kan se frem til sociale og netværksskabende aktiviteter og arrangementer, når Mødrehjælpen åbner ny lokalforening i Holbæk.
Foto: Ole Joern

Denne artikel er publiceret den 17. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply