To strande har fået det Blå Flag i vores kommune

To strande har fået tildelt Det Blå Flag i år. Arkivfoto: Lemur12.

Badesæsonen er (forhåbentlig) ved at være nært forestående og dermed er det også tid til tildeling Blå Flag.

Friluftsrådet har tildelt det Blå Flag til i alt 227 strande og 29 lystbådehavne over hele landet.

– Vi er i Danmark heldige at have en lang og smuk kystlinje, som byder på masser af skønne natur- og friluftsoplevelser. Blå Flag-aktiviteterne giver strandgæsterne ny inspiration til oplevelser langs vandet og skaber forståelse for, hvor vigtigt det er at beskytte naturen, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

I Holbæk Kommune er der to strande, som denne sommer kan hejse Det Blå Flag. Det drejser sig om stranden på Blegstrædehagen i damle erhvervshavn i Holbæk og Nørrestænge Strand på Orø.

Det Blå Flag er en international kvalitetsordning af strande og havne under FEE – Foundation for Environmental Education. I Danmark administreres ordningen af Friluftsrådet. Kriterierne for, hvad der skal til for at få det Blå Flag er dermed internationalt gældende. I alt er 49 forskellige lande med i ordningen. Danmark er på 7. pladsen over de lande, der har flest flag på den nordlige halvkugle.

Denne artikel er publiceret den 12. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply