Holbæk Pibe Band spillede ved mindehøjtidelighed for dræbte allierede piloter

Solnedgangen over Svinø blev en flot ramme til bandets afspilning af ”Amazing Grace” med David Lundgreen som solist. (Privatfoto)


Torsdag aften deltog Holbæk Pibe Band i mindehøjtidligheden for faldne Commonwealth-piloter i Mindelunden ved Svinø Kirke mellem Næstved og Vordingborg.

62 commonwealth piloter, der under besættelsen blev skudt ned over Danmark, er begravet på stedet, der fortsat i dag er under opsyn af Commonwealth War Graves Commision. Tidligere har også 46 amerikanske piloter ligget i Mindelunden, men de blev i 1948 og 1949 gravet op og transporteret til Belgien, hvor de blev begravet på Militærkirkegården i Neuville-en-Condroz, hvor i alt 5.329 amerikanske militærpersoner som døde under 2. verdenskrig ligger begravet.

Ved mindehøjtidligheden torsdag aften var der gudstjeneste i kirken og derefter gennemførte Flyvevåbnet en overflyvning med fire trænignsfly og Holbæk Pibe Band marcherede ind på kirkegården og tog opstilling ved Mindelunde, hvor man bl.a. spillede ‘Amazin Grace’.

Omtrent 300 mennesker deltog ved mindehøjtidligheden, heraf flere fra Commonwealth-landene.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 5. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply