Ungdomsløb med holdning

Arkivfoto: skeeze / Pixabay

Det bliver et noget anderledes løb, når Antidoping Holbæk og Holbæk Løbe- og Motionsklub den 19. maj er værter ved ungdomsløbet Det Rene Løb.

Løbet er fem kilometer langt med start og slut ved Filmtorvet på havnen i Holbæk.

Fra kl. 16.00 og hele aftenen kan deltagere og andre interesserede desuden opleve musik, hygge og afslapning på Filmtorvet. Der er også sørget for underholdning langs ruten, så alle får en anderledes løbetur. Selve løbet skydes i gang kl. 17.00, og alle mellem 13 og 25 år kan gratis deltage.

Man kan tilmelde sig løbet via Facebook-eventen ”Det Rene Løb”, og sidste frist er den 12. maj. Der er præmier til de ti første, der kommer over målstregen. Alle deltagere får desuden vand og frugt samt t-shirten ”Jeg løber for den rene sport”.

Løb med budskab
T-shirten ”Jeg løber for den rene sport” viser også, at ungdomsløbet er ikke kun for motionens og underholdningens skyld. Der er et budskab og en mening bag – det handler nemlig om at sætte fokus på sport uden doping.

– I Antidoping Holbæk ønsker vi at skabe et stærkt fællesskab blandt de unge, hvor de kan støtte hinanden i en ren sport. Events som Det Rene Løb er med til at styrke det fællesskab og de unges sociale kompetencer. Her er plads til alle, og her er indslag til alle, der vil have en herlig dag, fortæller Katrine Linneboe, der er projektleder for Antidoping Holbæk, der med støtte fra Kulturministeret og Sundhedsministeret arbejder særligt på at forebygge doping blandt unge.

– Vi arbejder med antidoping og sund sport ud fra mange forskellige tilgange. Besøg hos idrætsklubber, vejledning til unge eliteudøvere og forskellige kampagner er nogle af de tiltag, der sammen med Det Rene Løb er med til at sætte fokus på, at man kan blive en rigtig dygtig sportsudøver uden at bruge doping, forklarer Katrine Linneboe.

Antidoping Holbæk er et treårigt projekt, og når projektperioden udløber ved udgangen af 2017, bliver viden og erfaringer samlet og delt med andre kommuner.

Denne artikel er publiceret den 4. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply