To mænd anholdt i nat: Mistænkes for tyveri og indbrud

Arkivfoto: Rolf Larsen.


To mænd blev i nat anholdt efter en husejer i Svinninge fik stjålet sine PH-udendørslamper.

Klokken 03.37 i nat kontkaktede en 53-årig mand fra Svinninge politiet, fordi han havde mistanke om, at nogen var i færd med at stjæle udendørslamper ved hans hjem på N V E i Svinninge. Manden mistænkte også at nogen var brudt ind i hans udhus. De mistænkte var kort efter kørt fra stedet i en mørk personbil af mærket Audi i ukendt retning. En anden bil var også set i nærheden.

Politiet sendte flere patruljer mod området, og undervejs til Svinninge traf en af patruljerne den mørke Audi i Gislinge i høj hastighed i retning mod Holbæk. Politiet kørte efter bilen, der fortsatte ad bl.a. Omfartsvejen og Kalundborgvej i Holbæk til midtbyen, hvor bilen forsvandt for politiet. Under den fortsatte eftersøgning efter bil og personer i den fandt politiet bilen med brandvarm motor efterladt i Kirkestræde, Holbæk, men uden personer i. I bilen lå der nogle personlige effekter samt nogle effekter i form af bl.a. en Ipad mini, et ur samt smykker, der muligt kunne stamme fra berigelseskriminalitet andre steder end fra sagen i Svinninge.

Et par minutter over fire henvendte en opmærksom borger sig for at meddele, at der netop havde været tre mænd inde i en baggård på Ahlgade, Holbæk, i ukendt ærinde – måske for at stjæle nogle cykler.

Politiet fortsatte eftersøgningen og traf to mænd i Smedelundsgade, som ikke umiddelbart kunne forklare, hvad de lavede i området. Der var tale om en 20-årig mand uden fast bopæl i Søborg og en 23-årig mand fra Lynge, som begge blev anholdt som mistænkte for tyveriet i Svinninge, hvor der blev stjålet i alt fem lamper af mærket PH. Begge anholdte er her til formiddag fortsat i politiets varetægt og skal afhøres til sagen, inden politiets jurister tager stilling til, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades efter endt sagsbehandling.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i forbindelse med tyveri af lamperne, herunder omkring de involverede køretøjer. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Denne artikel er publiceret den 4. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply