Furs natur er inspiration ved maleriudstilling i Mørkøv Kino

Arkivfoto: KaoruYamaoka / Pixabay


Fra torsdag d. 4. maj kan man se malerier af Jette Herne og Alek Krylow i Mørkøv Kino.

Jette Herne er født i 1938 og er autodidakt. Hun har malet seriøst siden 1992, akvarel, silke, gouache, akryl og nu også med voks, en teknik der kaldes “encaustic painting”. Hun maler både naturalistisk og nonfigurativt og er meget inspireret af Furs natur, lys og farver.

Alek Krylow er født i østrig i 1945 og opvokset i England. I 1980 kom han til Danmark. Han har tegnet og malet siden han var barn. Alek Krylow er uddannet biolog og da han flyttede til Danmark begyndte han at illustrere biologibøger. Han har undervist hos forskellige oplysningsforbund, udgivet vidoer om akvarel-teknikker og skrevet to akveralbøger; “Akvarel – et spørgsmål om vand” fra 2007 og “At male lette akvareller” fra 2009.

Sammen driver de “Galleri Jettestuen” på Fur, der både er Bed & Breakfast, galleri og skulpturhave og afholder malerkurser i både akvarel og akryl.

Udstillingen varer frem til slutningen af juni.

Denne artikel er publiceret den 3. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply