Frafaldne socialdemokrater starter ny liste

Sine Agerholm. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.


Sine Agerholm og Finn Martensen, der begge har trukket sig fra den socialdemokratiske partiliste forud for kommunalvalget til november, vil nu starte deres egen lokalliste. Det skriver sn.dk.

De to byrådsmedlemmer har begge trukket sig efter interne uenigheder i partiet, og selvom de nu vil starte en borgerliste har ingen af dem tænkt sig at melde sig ud af Socialdemokraterne.

Den nye liste har endnu kun de to frafaldne socialdemokrater som ‘medlemmer’, men man håber, ifølge sn.dk, at komme op på 10 kandidater.

Denne artikel er publiceret den 3. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

5 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  Dét bliver da nok heller ikke svært for dem at komme op på 10 – hvis der hver dag dropper en Socialdemokrat ud af partiets kandidatliste 🙂

  Men den “mystiske” model med en ny borgerliste, samtidig med, at kandidaterne stadig er medlem af Socialdemokratiet, kræver nok en stor udvidet eksamen for at kunne forstå !!!!

  Bliver Borgerlisten en “blindtarm” til Parti A ???

  Èn god ting ved at bo i Holbæk Kommune er, at man ikke behøver at bruge penge på at købe billetter til stand-up komikeres forestillinger. Man skal blot afvente “dagens komik” – og så er man underholdt 🙂 – og det helt gratis.

 • Søren Seitzberg

  En historisk fejltagelse

  Sine Agerholm har valgt sammen med Finn Martensen at stille op på en fællesliste til kommunevalget. Denne beslutning er efter min mening en historisk fejltagelse.

  For det første skaber det stor forvirring hos vælgere og borgere – bl.a. undertegnede – når Sine Agerholm, der jo har stået for åbenhed og konsekvens, går sammen med en af de mest kompromitterede byrådsmedlemmer, der i høj grad har stået for det modsatte.

  For det andet – og langt alvorligere – fremmer initiativet den igangværende vognborgsbygning hos socialdemokraterne. Nu er partiet for alvor omgivet af fjender. Og nu gælder det overlevelseskamp.

  Når granaterne suser bliver alle ansatser til refleksion og selvkritik suspenderet. Nu glemmer vi de personlige anfægtelse og slutter op om ledelsen. Slut med åbenhed og skønsang.

  Nu har vi for alvor udsigten til et socialdemokrati, der i stedet for at genopbygge troværdigheden, går hele planken ud.

 • Erik Just Pedersen

  Jeg kan læse at Hanne Duelund Larsen undrer sig over at Finn Martensen og Sine Agerholm skriver at de stadig er medlem af Socialdemokratiet samtidig med at de danner en ny lokalliste. Jeg kan som formand for Socialdemokratiet i Holbæk Kommune oplyse, at det er de ikke længere. Når de danner deres egne liste, bortfalder deres medlemskab i Socialdemokratiet. Dette fremgår af partiets love (§ 2, stk. 5).
  Jeg kan også læse at Søren Seitzberg mener at der er igangsat en vognborgsbygning i Socialdemokratiet og at det er slut med åbenhed og skønsang.
  Socialdemokratiet er ikke i gang med at bygge vognborge, men at søge et bredt samarbejde i Holbæk byråd. Vi, dvs. den socialdemokratiske gruppe med Christina i spidsen, gør det bare på en anden måde end den som Sine Agerholm og Finn Martensen mener er den bedste.
  Det er heller ikke slut med åbenhed, tværtimod! Men om det så også gælder skønsangen, tjah det må stå hen i det uvisse.

 • Hanne Duelund Larsen

  Fra dit indlæg i dag Erik Just Pedersen kan man jo læse, at de to tidligere socialdemokrater er ophørt i partiet på grund af deres handlinger og partiets love.
  Så langt så godt.

  Pudsigt at Christina så allerede har meldt ud, at de kunne blive i partiet og stille sig op på en tillægsliste, hvis de stemte på hende som borgmesterkandidat ??????????

  Så må det være “fælles fodslag” som mangler mellem gruppen og partiet – eller hvad ?

 • Erik Just Pedersen

  Hanne Duelund Larsen skriver om der mangler fælles fodslag. Nej, for det er sådan at vores love også giver mulighed for opstilling af flere socialdemokratiske lister, hvilket mig bekendt bruges eller er blevet brugt i de store byer.
  Dette forudsætter dog at der kun er én fælles borgmesterkandidat. Og det er lige netop dèt, der mangler i forhold til den nye lokalliste, hvilket er hvad Christina påpeger. Hertil kommer at dette forudsættes at være vedtaget i vores partiorganisation forinden. Og dét er det bestemt ikke.

Leave a Reply