Læserbrev: Stop den socialdemokratiske nedsmeltning

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Stop den socialdemokratiske nedsmeltning

Der er partier, der – uanset om vi hver især stemmer på dem – har en særlig betydning for vores demokrati – og dermed for os alle sammen.

Det gælder således for de konservative. Det er nemlig en ulykke, hvis det store segment af borgerlige, der gerne vil påtage sig et socialt ansvar og omsorg for fællesskabet, føler sig politisk hjemløse og sat uden for indflydelse på samfundets udformning.

Det gælder også for socialdemokratiet. Og selvom det erfaringsmæssigt påkalder vrede fra Kaare Dybvad og Carsten Fink, når ikkesocialdemokrater tillader sig at mene noget om partiets politik og kandidater, vover jeg alligevel pelsen.

Det har været og er vigtigt for den brede opbakning til demokratiet i Danmark, at vi har et stort og stærkt, progressivt og humanistisk socialdemokratisk parti. Det er derfor en trussel mod tilslutningen til vores demokratiske system, når socialdemokraterne under Mette Frederiksen fører en politik, der efterligner DF. Den opfattelse, at det er ligegyldigt, om man stemmer på liste A eller på DF, breder sig.
Også lokalt er det vigtigt for os alle sammen, at vi har et stærkt, progressivt og troværdigt socialdemokratisk parti. Det er derfor en ulykke for Holbæk, hvis den accelererende nedsmeltning af det socialdemokratiske parti i Holbæk kommune får lov til at fortsætte.

Nedsmeltningen startede med Finn Martensens principløse – og ganske værdiløse – samarbejdsaftale med borgmesteren. Tog fart som følge af de mange svigt og brud på den hidtidige linje inden for børneområdet. Kom yderligere op i hastighed i forbindelse med den uskønne slingrekurs frem mod arenabeslutningen. Nåede et toppunkt, da 7 af de tilbageværende 8 byrådsmedlemmer stemte for arenaen.

Og dette toppunkt var i sandhed en skandale. For de socialdemokratiske byrådsmedlemmer var udtrykkeligt gjort opmærksomme på, at der overhovedet ikke var råd til arenaen.

Og nedsmeltningen har nu nået en lammende styrke, alt imens socialdemokraternes rolle i forbindelse med arenabeslutningen for alvor går op for de socialdemokratiske partimedlemmer og støtter i kommunen.
Ingen – bortset for DF’erne – har interesse i et stærkt svækket socialdemokrati. Der påhviler derfor socialdemokraterne et særligt ansvar for at få stoppet nedsmeltningen.

De syv byrådsmedlemmer, der mod bedre vidende stemte for arenaen og dermed – helt uhørt – udviste tillid til borgmesteren og mistillid til Sine Agerholm, bærer et meget stort ansvar for socialdemokraternes tab af troværdighed.

Nu har Finn Martensen klogeligt valgt at trække sig. Mon ikke flere burde følge hans eksempel, hvis partiet skal have genoprettet troværdigheden. Ellers burde partiets grundorganisation alvorligt overveje at gennemføre en fornyet opstillingsproces. Så socialdemokraterne kan fremstå med et hold, der i mindre grad er smurt ind i arenaskandalen.

Herefter må partiet starte på en frisk og hen ad vejen få genopbygget troværdigheden.

Søren Seitzberg
Oldgårdsvej 29
4300 Holbæk

Denne artikel er publiceret den 2. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply