Orø: Det bliver hårdt for Lene

Mon man kan få Orøfærgen med i himmelen??? Foto: Jesper von Staffeldt.

Mon man kan få Orøfærgen med i himmelen??? Foto: Jesper von Staffeldt.


Det bliver hårdt for Lene, og Lene er Lene Andersen fra Orø. Hun har ligesom byrådsmedlem Pernille Kruse (V) et helt specielt forhold til Orøfærgen.

For ca 6 år siden truede Holbæk kommune med at skære de sene færgeafgange væk for forbindelsen til Holbæk og det fik Lene og andre kvindelige Orøborgere til at true med at ville overnatte hos borgmesteren. Blandt disse kvinder var oven i købet to af øens skrappe “amazoner” nemlig Hanne Duelund og øens kvindelige præst, to damer jeg nødigt vil bide skeer med. Om det var denne trussel som gjorde udslaget vides endnu ikke, men øen slap med skrækken, selv om det også den gang var hårde spare-tider.

Men i år er det hverken borgmester eller byråd som er skyld i Lene Andersen og andre må undvære Orøfærgen i uge fjorten , men derimod at færgen skal på værft

i Assens. Som afløser kommer igen “Virus” og som navnet antyder, så er det nok en lidt mere anerledes færge en den normale Orøfærge. Afløseren tager kun passagerer med, biler og cykler henvises til trækfærgen, så her er en chance for at få rørt ben- musklerne hvis man foretrækker “Apostlenes heste”.

Se nedenstående 3 minutter lange video i HD-kvalitet

Denne artikel er publiceret den 28. marts 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

3 kommentarer

 • Kirsten Schmidt

  Ærgerligt, at man har valgt en løsning, hvor det cyklende folk (herunder alle skoleeleverne) ikke kan få sin transportmiddel med.

 • Henning Knudsen

  Det er ikke en trækfærge , ved Hammer Bakke, men en wire styrede færge, bare lige for en god ordens skyld.

 • Kirsten, vi har forsøgt at finde den bedst mulige løsning. ORØ har et søsterskib, som hedder ÅRØ. Den sejler ved Haderslev Fjord. Men beboerne på Årø ville være kede af at undvære den. Vores erfaring fra 2015 var, at busser, kabelfærge og en køretur igennem Frederikssund kommune ikke var nogen succes. Busserne kørte nærmest tomme. Med VIRUS kan de gående komme til og fra Orø efter vores normale sejlplan. Det er drønærgerligt, at vi ikke kan få ‘jernhestene’ med. Vi havde også en anden afløserfærge i kikkerten. Den hedder BERTHA K. Her er der også en udfordring med cyklerne. Jeg forsøgte at låne NAKKEHAGE fra Hundested, men den kan ikke komme ind i vores færgeleje. Og økonomisk ville det være en meget dyr løsning.
  Men jeg tager gerne en drøftelse med Færgekontaktudvalget.
  VIRUS afsejler onsdag morgen og forventes til Orø Havn kl. 22. ORØ ‘stikker af’ søndag kl. 14. Lige så snart vi er færdige i Assens, så kan jeg garantere, at vi sejler hjemover, så stærkt vi kan. Vi skulle gerne være hjemme igen lørdag 8/4 meget tidligt om morgen.
  Jeg håber, at I trods alt vil tage godt imod Tom, som er skipper og sejler VIRUS til dagligt. Både Pernille og alle andre skal være så velkomne om bord.
  Personligt vil jeg gerne takke Lene og hendes kampfæller. Jeg startede på færgeoverfarten i 2014 og er glad for mit job. Uden Lene havde jeg måske stadig siddet og kedet mig i en logistikafdeling i Allerød.
  Og tak for en film med vira(VIRUS og hosteri).

  Lars W. Hansen
  Overfartsleder

Leave a Reply