Læserbrev: En værre historie

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

En værre historie

For nogle måneder siden bragte Nordvestnyt et indlæg fra Christina Krzyrosiak Hansen og Sine Agerholm om udviklingen i kommunens økonomiske situation. Et indlæg, som jeg havde forventet en kraftig reaktion på. For her indrømmede de to socialdemokrater de facto, at deres parti var ganske bevidst om kommunens forfærdelige økonomiske situation på det tidspunkt, det valgte at give os en arena. Reaktionen udeblev imidlertid.
Nu gentager og uddyber de to socialdemokrater historien i Nordvestnyt. Og de gør den til en ren tilståelsessag:
Da socialdemokraterne besluttede, at arenaen skulle realiseres, var det på baggrund af et kommunalt budget, som partiet selv fandt var i voldsom ubalance.

Og vi bør huske på, at socialdemokraterne var udslagsgivende i beslutningen om en arena. Venstre havde ikke stemmer nok – og selv om de radikale elsker at tage æren for arenaen, var deres stemmer i afgørelsens stund fuldstændigt ligegyldige.

Den gang blev det fortalt, at socialdemokraternes tilslutning til arenaen fremkom efter en grundig samtale mellem ledelse og bagland i partiet. En samtale, der åbenbart ikke har været grundig nok – hvilket både fremgår af opstød fra baglandet, og er blevet påpeget i Nordvestnyt af en opvakt venstremand.

De to socialdemokrater forsøger bl.a. at forklare – eller undskylde – partiets naivitet ved at henvise til den såkaldte samarbejdsaftale mellem borgmesteren og den daværende socialdemokratiske gruppeformand. En aftale, som både Finn Martensen og hans ekko i DSU var ude og slå på tromme for. Aftalen betød – om ikke fred i vor tid – så i hvert fald skat i værktøjskassen. En illusion som en anden opvakt venstremand straks – også i Nordvestnyt – eftertrykkeligt skød ned.

Når store beslutninger med alvorlige konsekvenser for mange mennesker skal træffes, kan det undertiden være vanskeligt at skelne mellem naivitet og grov uansvarlighed.

Jeg savner, at socialdemokraterne – udover at skælde ud på borgmesteren – er langt mere tydelige i deres selvkritik.

Søren Seitzberg
Oldgårdsvej 29
4300 Holbæk

Denne artikel er publiceret den 26. marts 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply