Efter Bodil og Urd: Nu skal havnene i Holbæk og på Orø renoveres

Sådan så det ud, da stormfloden Bodil satte Holbæk Gl. Havn under vand. Arkivfoto: Michael Johannessen.

Sådan så det ud, da stormfloden Bodil satte Holbæk Gl. Havn under vand. Arkivfoto: Michael Johannessen.


Holbæk Byråd har besluttet, at der skal bruges 4.3 millioner kroner på at renovere Holbæk og Orø havne.

Havnene har været meget udsat efter den sidste stormflod Urd og den forrige stormflod Bodil og trænger derfor til en akutrenovering og generelle vedligeholdelsesarbejder.

På Gl. Havn i Holbæk har belægninger og kajkant taget skade af stormfloderne og der er derfor steder som trænger til at få ny asfalt og enkelte steder, hvor der skal asfalteres. Nogle steder er belægningen ved kajkanten sunket så meget, at det vil være nødvendigt at spærre området af, hvis ikke der bliver gjort noget ved det.

Havnebassinet i Gl. Havn trænger også til en oprensning/uddybning, da det til tider kan være svært at få skibe op på store bedding. De sidder simpelthen fast.

Urd og Bodil har også været hårde mod Orø Havn. Ved sidste stormflod blev en del af hammeren – dvs. det øverste stykke træ på kajen, langs en del af denne revet løs. Resten af hammeren er meget gammel og råden og trænger til en renovering. Belægninger og lejdere trænger ligeledes til renovering og udskiftning.

Pengene til renovering af havnene skaffes gennem et låneoptag. I samme forbindelse lånes også, så Orø Færgen kan få udskiftet akselgeneratoren. Det koster 730.000 kroner.

Denne artikel er publiceret den 16. marts 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply