Læserbrev: Rosen-projektet deler ikke sol og vind lige

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Rosen-projektet deler ikke sol og vind lige

Hjørnet af Rosen og Smedelundsgade er et oplagt sted for attraktive byboliger. At flytte Netto hen til “Storesøster” Føtex kan heller ikke skade byens liv. Det giver plads for flere velbeliggende boliger i Jernbanegade, nær Nikolai kirke.
laeserbrev
Men det foreliggende skitseprojekt fra projektudviklerfirmaet TK Development A/S, og som blev præsenteret for nylig af firmaet Kullegaard A/S du’r ikke.

Hvis der gives grønt lys for projektet, lever byrådet ikke op til deres hverv om at tilgodese byens borgere og “dele sol og vind lige”. Det bliver grundejeren, developeren og rådgiverne, der kan sole sig i gevinsterne fra udført arbejde og salg af ejendom. Og det bliver de nye brugere, der må leve med alt for lidt plads til opholdsarealer og parkeringspladser, og naboerne, der må leve med skyggen og vinden, som projektet kaster af sig.

Det er ikke bare “højhuset” på syv etager, den er gal med. Den eksisterende lokalplan giver mulighed for at bygge op til 8.600 m2, herunder 17 boliger i to etager på taget af forretningerne, og forudsætter blandt andet, at der skaffes plads til 180 parkerede biler i en parkeringskælder som forudsættes forbundet med Føtex’ parkeringskælder.

Projektet, som Kullegaard fremviste, har sparet parkeringskælderen og forbindelsen til Føtex’ kælder væk, og så har man problemer. Så er der simpelt hen hverken plads til 180 eller bare 150 parkeringspladser, og heller ikke til de opholdsarealer for beboerne, som forudsættes ifølge kommuneplanen.

Og selv om projektet “kun” indeholder 6.000 m2 etageareal, herunder nu 43 boliger i 4 – 7 etagers bygninger, så er der stadig ikke plads til det hele.

Hvor ville det være rart at have et byråd, der i god sportsånd ville dele sol og vind lige, og ikke kun lade en developer (og dem der betaler ham) sole sig i økonomisk gevinst, mens byens brugere og projektets naboer må leve med trafikproblemer, og med skyggen og vinden omkring projektet.

Hold fast i kvaliteterne i den eksisterende lokalplan 1.27, og gør dem gerne endnu bedre for bylivet og nye beboere, men aflys overvejelserne om et højhus-kommuneplantillæg!

Per Fynboe
Bispehøjen 100
4300 Holbæk

Denne artikel er publiceret den 23. februar 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply