Børneteaterfestival kommer til Holbæk

Teatret Fairplay har selv haft stor succes med forestillingen Miras Verdener. Foto: David Trood.

Teatret Fairplay har selv haft stor succes med forestillingen Miras Verdener. Foto: David Trood.


I 2020 danner Holbæk rammen om Aprilfestival – en festival hvor børneteatre og opkøbere fra hele landet mødes, og publikum kan gratis kigge med til de mange forestillinger.

Sidste år deltog omkring 130 professionelle børne- og ungdomsteatre med omkring 800 opførelser rundt om i Frederiksberg Kommune.

– Der er virkelig noget at se frem til, når vi skal være værter for aprilfestivalen. Der er tale om børneteater af høj kvalitet, og de mange forestillinger betyder blandt andet, at samtlige skoleelever kommer til at opleve mindst én forestilling, fortæller Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur, Fritid og Fællesskab i Holbæk Kommune.

Teatercentrum, der er en institution under Kulturministeriet har været arrangør af festivalen siden 1971 og her glæder direktør Henrik Køhler sig, at festivalen skal holdes i Holbæk.

– Holbæk Kommune har en stærk profil med hensyn til scenekunst for børn og unge, og Teatercentrum glæder sig til, gennem festivalen, både at styrke profilen, men også at drage fordel af kommunens erfaringer på området, udtaler Teatercentrums direktør, Henrik Køhler.

Også på Teatret Fairplay, der selv har mange forestillinger for børn og unge, ser man frem til festivalen:

– Det bliver en fornøjelse at tage imod alle vores teater-kolleger og samtidig vise frem, hvad vi kan her i området. Jeg er sikker på, at det bliver en festlig og inspirerende uge for både os professionelle og for publikum og borgere i kommunen, siger Robert Parr, der er kunstnerisk leder på teatret.

Holbæk Kommune forventer, at de kommunale udgifter lander på godt tre millioner kroner. Det inkluderer forestillinger for knapt 7000 skoleelever samt foreninger, virksomheder og andre særlige målgrupper.

Denne artikel er publiceret den 9. februar 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply