Byrådet tager stilling til projekt ‘Ny Stationsby’

I dag tager byrådet stilling til om administrationen i kommunen skal fortsætte med projektet “Stationsbyen”, der bl.a. handler om boliger, butikscenter og nyt administrationscenter.

Byrådet skal tage stilling til projektplan, der vil droppe administrationscentret på havnen og bygge nyt. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Byrådet skal tage stilling til projektplan, der vil droppe administrationscentret på havnen og bygge nyt. Arkivfoto: Rolf Larsen.


Projektet ‘Ny Stationsby’ vil, ifølge dagsordenen til aftens byrådsmøde “kunne danne rammen om en moderne port til Holbæk by, en ny bydel med et opdateret og moderne byggeri der vil signalere en moderne og progressiv by.”

Tanken er, at der kan bygges op mod 40.000 etagemeter, hvoraf 10.000 m2 kan være nye boliger og etablering af nyt butikscenter nær centrom. Der er også tænkt på ‘folket’ i projektet: “Området skal have plads til folkelige aktiviteter”, står der i dagsordenen. “Ny Stationsby”, “skal binde stationsområdet sammen med bymidten på en interessant og imødekommende måde.”

Ny administrationsbygning
Det er ikke mange år siden, at Holbæk Kommune flyttede ind i administrationscentret på havnen. Men nu skal der opføres et nyt administrationscenter – “Borgernes hus”, som det hedder i dagsordenen. Det vil gøre det muligt at “samle de fleste af kommunens administrative enheder på et sted. Det vil gøre det nemmere for den enkelte borger at komme i kontakt med de relevante kommunale afdelinger.”

Med en ny administrationsbygning vil kommunen så flytte ud af administrationsbygningen på havnen og ifølge planen kan kommunens samlede ca. 26.000 kvadratmeter administrationslokaler reduceres til ca. 14.000 kvadratmeter – en reduktion på ca. 46 %.

Byrådet tager i aften stilling til om der skal arbejdes videre med projektet. Forundersøgelserne vil koste en million kroner. Først til efteråret skal der tages stilling til det endelige projekt.

Opdateret kl. 08.07: Borgmesteren har taget punktet af dagsordenen.

Denne artikel er publiceret den 8. februar 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply