Tricktyve i toget måtte give op

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.


En 38-årig kvinde fra Tølløse blev mandag eftermiddag udsat for et forsøg på tricktyveri i toget.

Klokken ca. 16.20 steg kvinden ind i et tog på Roskilde Station med sin cykel. En mand spærrede pludselig så hun ikke kunne komme til at sætte cyklen på plads. En anden kom til og tog fat i cyklens styr for at hjælpe hende med at få cyklen sat rette sted. Samtidig mærkede kvinden et mindre skub bagfra og vendte sig om, hvor hun så en mand stå med et turistkort slået ud. Da hun kiggede frem igen, opdagede hun, at hendes taske på cyklen var blevet åbnet.

Lige inden afgang forlod de tre mænd toget og var muligvis sammen med en kvinde, der også gik ud.

Den 38-årige mistænker alle fire for at være i ledtog med hinanden, men de fik ikke held til at stjæle noget fra hendes taske, da hendes pung lå godt gemt i tasken.

De fire personer blev beskrevet som østeuropæiske og bestod af to mænd på ca. 50 år, en mand på 20-25 år samt en kvinde på ca. 25 år.

Selvom tyveriforsøget skete mandag eftermiddag, så blev det først anmledt tirsdag formiddag.

Politiet: Pas på PIN-koden
Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er episoden ovenfor et godt eksempel på den måde, som tricktyve arbejder på i offentlige transportmidler: i forbindelse med især indstigning i tog/bus, ”omringes” offeret og får afledt sin opmærksomhed ved f.eks. et skub eller spørgsmål. Tricktyvene forsøger ofte at stjæle pung med indhold af både kontanter og betalingskort, hvis PIN-kode er afluret forinden tricktyveriet. Derfor opfordrer politiet til at man er særlig opmærksom på at få skjult PIN-koden når, når denne indtastes i en butik/kiosk eller i en pengeautomat.

Og så opfordrer politiet til, at man straks kontakter dem på telefon 114, hvis man har været udsat for tricktyveri eller forsøg på tricktyveri, så politiet har mulighed for at lede efter de mistænkte med det samme.

Denne artikel er publiceret den 1. februar 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply