Søren og Cigarkasserne

Søren Wolstrup med sin model af en engelsk pub. Foto: Jesper von Staffeldt.

Søren Wolstrup med sin model af en engelsk pub. Foto: Jesper von Staffeldt.


Søren er i denne sammenhæng Søren Wolstrup, som mange især lidt ældre Holbækborgere kender, idet han både har været by-og amtsrådsmedlem, været erhvervschef og turistchef, skrevet flere bøger om Holbæk m.m.

Men Søren har også en mere praktisk interresse, nemlig at bygge små tableauer af gamle cigarkasser og dukkehuse. Når man taler om dukkehuse, så tænker man vel først og fremmest på piger og dukker, men i Sørens tilfælde drejer sagen sig om model af en engelsk pub, og det har, eller havde, ikke så meget at gøre med piger. Jeg husker jeg i midt-halvfemserne var med min daværende veninde en tur til London, og vi gik ind i den lokale pub for at få noget let at spise. Ingen sagde noget til os, men vi kunne tydeligt læse på gæsternes ansigtsudtryk , at det ikke var velset man “slæbte” kvinder ind på en rigtig pub.

Se den lille udsendelse om Søren og hans cigarkasser, se den i HD-kvalitet.

Du kan også opleve Sørens husflidsarbejde, det bliver nemlig udstillet på Holbæk Bibliotek frem til 1. marts.

Denne artikel er publiceret den 1. februar 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply