En rød fødselar fylder 70

Dagens fødselar, Per Fynboe, fylder 70 år i dag. Foto: Jesper von Staffeldt.

Dagens fødselar, Per Fynboe, fylder 70 år i dag. Foto: Jesper von Staffeldt.


I dag fylder Per Fynboe 70 år.

Dagens fødselar har siden sine unge dage været aktiv på den politiske venstrefløj – og det er han stadig. Til marts afløser han Enhedslistens Leif Juhl, som har søgt en måneds orlov fra sin plads i byrådet.

Per Fynboe er uddannet arkitekt og har arbejdet som sådan i bl.a. og det kan også spores i hans arbejde i Enhedslisten – og Dialog Holbæk – hvor hans viden om netop byrum og arkitektur kommer i spil.

Per Fynboe synger i koret Sangskaderne. Foto: Jesper von Staffeldt.

Per Fynboe synger i koret Sangskaderne. Foto: Jesper von Staffeldt.


Når Per Fynboe til marts træder ind i byrådet, er der mindst to byrådsmedlemmer, som kan synge og forstå arbejdersangen ‘Når jeg ser et rødt flag smælde’. Den ene er socialdemokraternes Ole Brockdorf, som vi tidligere har vist synge den klassiske arbejdersang, og den anden er Fynboe, der er en habil sanger og medlem af det lokale kor Sangskaderne. Måske de sammen vil synge for 1. maj. De to behøver jo ikke nødvendigvis være enige om hvilken nuance af rød flaget har.

Men mon ikke ‘fødselsdagsbarnet’ i dag kan få lov til at nøjes med at lytte, når der synges fødselsdagssang for ham hjemme på Bispehøjen i Holbæk?

Denne artikel er publiceret den 12. januar 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply