Tre unge dømt for voldsomt overfald på 48-årig mand

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Tre mænd i alderen 17 – 21 år er blevet dømt for et overfald på en 48-årig mand fra Holbæk.

Overfaldet skete den 17. maj i år omkring kl. 01.10, hvor tre mænd trængte ind i den 48-åriges private hjem og skubbede ham omkuld og pressede en pistol mod hans tinding, mens han blev slået med et aluminiums baseballbat forskellige steder på kroppen.

Efter det voldsomme overfald kørte de tre mænd fra stedet i høj fart med tape for nummerpladerne.

En vaks borger lagde mærke til bilen og kontaktede Københavns Vestegns Politi, som fik eftersat bilen og stoppet den ca. kl. 01.52 ved Ishøj Stationsvej i Ishøj.

En af gerningsmændene blev anholdt tæt ved bilen ved Motorring 4 – iført en skudsikker vest og med frisk blod på sin ene sko. I bilen lå der bl.a. et aluminiums baseballbat, maskering og handsker. De to øvrige personer stak af fra stedet.

Ca. 230 meter fra hvor bilen blev standset, fandt politiet to pistoler, hvoraf den ene var skarpladt, ligesom politiet fandt hue og handsker. På baggrund af dna-undersøgelserne af blodet fra den ene anholdtes sko, fandt politiet frem til den 48-årige mand i Holbæk, som samme aften havde anmeldt overfaldet til Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 18. maj mødte føreren af køretøjet op på Politigården i Albertslund, hvor han blev anholdt, da han var efterlyst til sagen. Dna-undersøgelserne fra huen og handskerne, der lå gemt sammen med pistolerne, ledte politiet på sporet af den sidste gerningsmænd, som blev anholdt den 16. august 2016. 

– Sagen er et godt eksempel på grundigt politiarbejde, og hvordan dna-undersøgelser er et vigtig hjælpemiddel i efterforskningen, forklarer anklager Ulrik Lunn.

Fængslet efter dom
De tre mænd blev i mandags ved retten i Glostrup dømt for overfaldet og for at have været i besiddelse af de to pistoler, som blev fundet på Motorring 4 i Ishøj.

Den 17-årige blev idømt 2 år og 9 måneder, da han havde en betinget dom på 4 måneder, som blev udløst. Den 20-årige blev idømt 2 år og 6 måneder, da han tidligere var straffet for vold. Den 21-årige blev idømt 2 år og 3 måneder, da han ikke tidligere var straffet.

To af de tre domfældte har siddet varetægtsfængslet siden maj 2016, og de blev alle fængslet efter dom.

Alle tre nægtede sig skyldige – og to af dem har anket dommen, mens den tredje har taget betænkningstid.

Denne artikel er publiceret den 21. december 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply