Turistchef: Sommeraftener i Strandparken fik strålende start

Hotel Strandparken glæder sig over øget omsætning i forbindelse med Sommeraftener i Strandparken . Foto: Wikimedia Commons.

Hotel Strandparken glæder sig over øget omsætning i forbindelse med Sommeraftener i Strandparken . Foto: Wikimedia Commons.

Turismechef Claus Westergaard kalder det en “strålende start for Sommeraftener i Strandparken” – på trods af aflysning og dårligt vejr.

I en pressemeddelelse skriver Claus Westergaard bl.a.: “Klassiske kulturoptrædener og en dansk forsommer – som et langt stykke hen ad vejen har vist sig fra sin allerbedste side – har gået hånd og hånd under de netop overståede arrangementer i Strandparken med henholdsvis Copenhagen Phil og Den Kongelige Ballet. Det har givet borgere og gæster store oplevelser, ligesom det har gavnet det lokale erhvervsliv.”

Mens koncerten med Copenhagen Phil – også kaldet Sjællands Symfoniorkester – kunne afvikles i det allerbedste vejr en dansk sommeraften kan tilbyde, så måtte 2000 tilskuerne gå slukørede hjem fra Den Kgl. Ballets optræden, der ligesom sidste år blev afbrudt på grund af regn tidligere på dagen.

Lokal erhvervsliv nyder godt af arrangmenterne
Men mens tilskuerne til Den Kgl. Ballets optræden måtte nøjes med en procentdel af den lovede forestillinge, så glæder en del af det lokale erhvervsliv sig over øget omsætning.

Én af sponsorerne bag ’Sommeraftener i Strandparken’ var Hotel Strandparken, som har nydt godt af de mange besøgende:

– Både i forbindelse med symfoniorkestrets koncert og ved sommerballetten har vi oplevet en meget fin omsætning. Mange øl og vand er blevet langet over disken, og endvidere var vores terrasse fyldt op med spisende gæster under Copenhagen Phil-koncerten; de havde så et fint udsyn til den store scene i vandkanten, samtidig med at de kunne nyde deres mad og de musikalske toner. I kølvandet på de meget positive oplevelser vil vi nu kigge fremad og se på, hvordan vi kan blive endnu bedre til at drage nytte af arrangementer som disse, fortæller René Timm, direktør for Hotel Strandparken, i pressemeddelelsen og understreger også værdien af den branding, som har ramt de flere tusinde gæster der nu har oplevet omgivelserne i parken omkring hotellet fra sin allerbedste side.

Kasper Lomholdt, leder af Sidesporet som blandt meget andet driver Ishuset i havneområdet i Holbæk, kan også glæde sig over et godt økonomisk udbytte af ’Sommeraftener i Strandparken’:

– Ikke mindst i kølvandet på koncerten 1. juni, som sluttede ved 21-tiden, oplevede vi et hav af kunder i Ishuset. Mange mennesker spadserede nemlig tilbage fra Strandparken langs fjorden til byen i det smukke vejr – og sluttede aftenen af med ’en gammeldags’, en softice eller en sodavandsis. Omsætningen her var således sammenlignelig med omsætningen på en varm sommersøndag midt i højsæsonen.

Emrah Tuncer: Store forventninger til fremtiden
Formand for udvalget for Kultur, Fritid og Fællesskab i Holbæk Kommune, Emrah Tuncer (R) glæder sig over hvordan det er gået med ‘Sommeraftener i Strandparken’:

– Den stigende vilje til at bakke op om kulturelle arrangementer fra erhvervslivet her i Holbæk fortæller mig, at vi på én og samme tid kan skabe store oplevelser for borgere og gæster, samtidig med at vores virksomheder, overnatningssteder og detailhandel får gavn af arrangementerne. Nogen kan se effekten direkte på den økonomiske bundlinje nu og her; andre vil på sigt nyde godt af det større kendskab til Holbæk som en attraktiv kommune, fastslår Emrah Tuncer i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Fra kommunens side er vi meget glade og stolte over, at erhvervslivet bakker op, så vi i samarbejde kan løfte flere og større arrangementer. Hvad angår konceptet ’Sommeraftener i Strandparken’ er det således et tiltag, vi har store forventninger til i fremtiden – og som gerne skulle videreudvikles og opgraderes over de kommende år.

Denne artikel er publiceret den 13. juni 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

3 kommentarer

 • Leif Juhl

  Så er alting som det plejer at være, ift. Erhvelivet

 • Turistchefen skal arbejde med sin realitetssans og var tidligere kommunikations-direktør i Holbæk kommune hvor han efter den første Tornhøjskandale blev “omplaceret” og genansat som Turistchef.
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4709111.ece
  Den daværende socialchef i Holbæk kommune blev opsagt (læs fyret)…

  Forvaltningen og byrådet i Holbæk kommune har været meget sene til at erkende at man skal arbejde med “brandingen” og markedsføringen af Holbæk overfor borgere og turisterne.
  Hvilket er meget typisk for Holbæk kommune og den kommunale forvaltning.

  VisitHolbæk har iøvrigt ikke gjort sig den ulejlighed at opsætte et skilt hvor de henviser turisterne fra den tidligere placering i Klosterstræde til den nye i Sjællandske medier’s lokaler i Ahlgade.
  Bruge QR-koder til turistformidling blev heller anvendt af VisitHolbæk i Klosterstræde som ellers kunne bruges af turisterne udenfor VisitHolbæk’s åbningstid…

  I Klosterstræde lå der 3 organisationer lige ved siden af hinanden:
  Kirkens Korshær, Holbæk museum og VisitHolbæk. Kun Kirkens Korshær bruger QR-koder. De 2 andre organisationer skulle ellers være professionelle formidlere…

  Som lokalpolitiker så jeg gerne at VisitHolbæk blev organisatorisk flyttet fra Holbæk Erhvervsforum og en omstrukturering hvor turismechefen blev erstattet af en medarbejder som opdaterer VisitHolbæk hjemmesiden og en app til turistformidlingen.

  Venstre og Radikale i Holbæk kommune støtter gerne det lokale erhvervsliv – og gerne via skattekroner.
  Jævnfør Holbæk Byforum, Julebelysningen og Holbæk Erhvervsforum.
  På den anden side må det jo være et flertal i byrådet som har truffet beslutningen.

  Mig bekendt var det kun Enhedslisten som stemte imod at borgerne skulle betale 800.000 for nye julelys til Holbæk handselsstandsforening der ikke har bidraget til julefesten med 1 krone…

  Jeg så gerne at Holbæk Erhvervsforum blev en indtægtsdækket virksomhed – de er jo så gode til at rådgive andre iværksættere om hvordan de skal oprette og drive en virksomhed – uden at blive betalt af skatteyderne.

  Emrah Tüncer: Er du ikke på vej til at stille op til folketingsvalget for de Radikale OG som borgmesterkandidat for Radikale Venstre.

  Hverken regnskabet for VisitHolbæk (den kommunale turistorganisation) eller Holbæk Erhvervsforum er offentligt synligt på Internettet – selvom det er kommunale organisationer…

  Organisationen/forvaltningen i Holbæk kommune er gode til at se solskin selvom det regner og det kommunale skønmaleri fremgår af Holbæk kommunes hjemmeside og den kommunale Facebook-side.

  Jeg har udarbejdet en kortlægning af magtens netværk i Holbæk kommune baseret på flere års observationer og analyse og der kan borgerne i Holbæk kommune se hvilke personer som “kører med klatten” i Holbæk kommune.

  Der er et fåtal af personer som går igen og igen og… Kasper Lomholdt fra Sidesporet er en af dem sammen med et par stykker til…I kortlægning fremgår det hvilke personer som har flere “kasketter” på og som har økonomiske interesser at varetage.

  Med venlig hilsen
  Borgmesterkandidat for Lokallisten Holbæk
  Frank Skibby Jensen

 • Leif Juhl

  Ja det er rigtigt, Enhedslisten var de eneste der stemte imod at bruge 1.7 mio fremover til Holbæk
  Byforum, vi er også imod at der bliver brugt kommunale penge til Holbæk Erhvervsforum til den nette sum på 7.486 mio.Det såkaldte Vækstudvalg 10 mio. Som Enhedslisten hellere vil kalde for et rejsebureau, for byrådsmedlemmer og kommunale embedsmænd/kvinder plus en Kinafestival, som vi stadig har tilgode, bortfald af byggesagsgebyrer 1,9 mio. Oprensning af åløb, 3.5 mio. Events og Holbæk i pinsen, SKVULP. Koncert Østre anlæg, 3.290 mio. Sidst men ikke mindst dækningsafgiften
  13.2 mio, men vi mister kun” 6,9 mio, resten får kommunen i kompensation fra staten.

  MB byrådet
  Enhedslisten
  Holbæk.

Leave a Reply