Holbæk Pipe Band fejrer 30 års jubilæum

Holbæk Pipe Band har gode minder fra Andelslandsbyen Nyvang. Her forlader bandet arenaen sidste år efter at have vundet det åbne skandinaviske mesterskab i March (som i øvrigt blev forsvaret med succes her i 2016). Foto: Holbæk Pibe Band

Holbæk Pipe Band har gode minder fra Andelslandsbyen Nyvang. Her forlader bandet arenaen sidste år efter at have vundet det åbne skandinaviske mesterskab i March (som i øvrigt blev forsvaret med succes her i 2016). Foto: Holbæk Pibe Band


I dag fejrer Holbæk Pibe BAnd sit 30 års jubliæum og det sker i forbindelse med ”Keltisk dag” i Andelslandsbyen Nyvang.

Holbæk Pibe Band, der i alle år har haft sin base i Holbæk, er et band med et ry for seriøsitet og derfor har det også kunet samle medlemmer fra det meste af Sjælland. Således har Holbæk Pibe Band medlemmer fra Holbæk og omegn – fra Odsherred, Slagelse, Skælskør, Køge, København, Jægerspris, Præstø og Falster.

De kører en eller to gange om ugen turen til Holbæk for sammen at dyrke deres fælles passion omkring den store skotske højlandssækkepibe og de skotske trommer.

Borgmesteren deltager
Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard starter officielt fejringen klokken 13, men allerede klokken 11 starter musikken.

De to falstringer med ”Fiddle and Smallpipe”, Arne Olsen på violin og Jens Hørring Olsen på smallpipe er også i Nyvang. Her er de fotograferet ved Holbæk Pipe Bands efterårskoncert sidste år. Foto: Holbæk Pibe Band.

De to falstringer med ”Fiddle and Smallpipe”, Arne Olsen på violin og Jens Hørring Olsen på smallpipe er også i Nyvang. Her er de fotograferet ved Holbæk Pipe Bands efterårskoncert sidste år. Foto: Holbæk Pibe Band.


Og der er sørger for masser af musik. Fra Slagelse kommer Clan Rose Pibes & Drums of Denmark, fra København kommer gruppen Irish Stew der spiller et mix af skotske og irske folkesange.

De to falstringer Arne Olsen og Jens Hørring Olsen kommer ligeledes med et medley over skotsk og irsk musik på henholdsvis violin og smallpipe. Smallpipe er en mindre version af den store højlandssækkepibe, der samtidig har en lidt blødere lyd.

Og så vil jubilaren Holbæk Pipe Band selvfølgelig også selv spille i løbet af dagen.

Bandets 30 årige historie er det nok ikke muligt at præsentere, men det er lykkedes at samle nogle af de medlemmer, der tidligere har spillet i Holbæk Pipe Band i det, der er blevet kaldt ”HPB Reunion Pipe Band”.

Programmet for dagen ser sådan ud:

Kl. 10.00 Parken åbner
Kl. 11.00 Clan Rose Pipes & Drums of Denmark
Kl. 11.30 Irish Stew
Kl. 12.00 Holbæk Pipe Band
Kl. 12.30 Fiddle and Smallpipe
Kl. 13.00 Officiel åbning ved borgmester Søren Kjærsgaard
Kl. 13.15 Holbæk Pipe Band
Kl. 13.45 Clan Rose Pipes & Drums of Denmark
Kl. 14.15 Irish Stew
Kl. 14.45 HPB Reunion Pipe Band
Kl. 15.15 Fiddle and Smallpipe
Kl. 15.45 Holbæk Pipe Band

Denne artikel er publiceret den 11. juni 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply