Video: Fødselsdagsfest og Kræmmermarked på Orø

- Og så er det jo gratis sagde Marie Hansen, en af Holbaekonline.dks trofaste læsere, men tilføjede : men  jeg er også  en af Brugsens trofaste kunder. Foto: Jesper von Staffeldt.

– Og så er det jo gratis sagde Marie Hansen, en af Holbaekonline.dks trofaste læsere, men tilføjede : men jeg er også en af Brugsens trofaste kunder. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbaekonline.dk var med, da Orø Brugs holdt fem års fødseldag for den nye brugsforretning.

Sørg for at vejret er nogenlunde – det betyder på dansk i sommerferien 2015: at det i det mindste ikke regner – sørg for et kræmmermarked og læg så en fødselsdagsfest lige ved siden af kræmmermarkedet, så har du opskriften på en succes. Sæt dertil en masse gode knald- tilbud, musik for den brede smag og tænk så også på vådt og tørt – oven i købet gratis – til publikum, så kan du være sikker på at mindst det halve af Orøs befolkning inklusive det løse i form af sommerhusgæster og turister møder frem.

Og det skete i går, hvor Orø Brugs kunne fejre 5 års fødselsdag på Brøndevej.

Bygningen af en ny og større brugs var at sammenligne med en vanskelig fødsel: Det er hårdt, men ud kom alligevel et sundt barn. I efteråret 2009 tog afdøde lokalhistoriker Harald Petersen det første spadestik til den nye Brugs, som man havde planlagt skulle åbne omkring maj måned året efter. Men som med så meget andet byggeri gik det ikke som det var planlagt: Vejret drillede for det var ekstremt koldt den vinter, og frosten bed sig fast rigtig længe. En overgang så det ud til at åbningen kunne blive udskudt til sensommeren 2010, men heldigvis kunne man indhente noget af det “forsømte” og Brugsen kunne åbne under stor festivitas d.27.7.2010. Det eneste malurt i bægeret var, at man ikke kunne sælge den gamle Brugs på Bygaden. Den har dog ikke har stået tom i de fem år, som er gået, idet den dels er brugt som lager og dels har Orø Modeljernbaneklub fået lokaler her.

Se den lille stemningsvideo fra fødselsdagsfesten heruder. Se den i HD-kvalitet

Leave a Reply