Tak fordi jeg må få min førerhund med

Tanja Falster Nørager med førerhunden QUEN og Hans Jørn Vedby Jørgensen med førerhunden XARA. Begge hunde er 22 måneder de vil formentlig blive godkendt som førerhunde til Dansk Blindesamfund i juni måned i år.

Tanja Falster Nørager med førerhunden QUEN og Hans Jørn Vedby Jørgensen med førerhunden XARA. Begge hunde er 22 måneder de vil formentlig blive godkendt som førerhunde til Dansk Blindesamfund i juni måned i år.

På onsdag i næste uge er det international førerhundedag – og det markerer Dansk Blindesamfunds førerhundebrugere – og det markeres også i Holbæk.

Med markering ønsker førerhundebrugerne at sige tak til de mange steder i landet, hvor førerhunde bliver budt velkommen – eller endda oplever en ekstra positiv opmærksomhed.

I Holbæk vil førerhundeinstruktør Tanja Falster Nørager sammen medførerhunde-aspiranten Quen besøge Café Oline, Café Zehros,
Frisørstylisten og Bog&Idé. Tanja Nørager vil overbringe et diplom og en buket blomster sammen med en stor tak for god behandling.

– Vi ved godt, at vi fylder noget mere i gadebilledet eller inde i en butik, men førerhunden er et uundværligt hjælpemiddel for os, som samtidig fungerer som et familiemedlem, ligesom mange andre hunde.

Derfor bliver vi altid ekstra glade, når vi kommer steder, hvor både vi og vores hund er velkomne og hvor de ansatte er så betænksomme at spørge, om hunden har brug for vand eller sørger for, at vi sidder et sted med ekstra benplads, fortæller Tanja V. Andersen, forretningsudvalgsmedlem i Dansk Blindesamfund og politisk ansvarlig for Dansk Blindesamfunds førerhundeordning.

Tanja Nørager har netop valgt de fire steder, fordi hun oplever, at førerhundene ofte bliver tilbudt en skål vand, får et tæppe at ligge på eller en godbid, når de venter på, at besøget slutter.

Holbaekonline.dk er med, når diplomerne uddeles og det vil vi lave et program om til LokalKanalen.

Leave a Reply