Holbæk-Orø færgen på værft: Færgetræf på Ærø

I dokken ved siden af ligger Sejerøfærgen, så det er jo nærmest et færgetræf for vestsjællandske færger. Foto: Lars Wolfgang Hansen.

I dokken ved siden af ligger Sejerøfærgen, så det er jo nærmest et færgetræf for vestsjællandske færger. Foto: Lars Wolfgang Hansen.

Arbejdet fortsætter på værftet på Ærø med at få gjort færgen Orø klar. Holbaekonline.dk bringer løbende historier og billeder fra turen.

– Malerne er nu gået i gang med at give skibsbunden de første lag grundmaling, oplyser overfartsleder Lars Wolfgang Hansen til Holbaekonline.dk tirsdag og fortsætter:

– Her til eftermiddag blev maskinsektionen færdige med det store eftersyn på færgens motorer, og de siger, at motorerne er i god stand, så de kan sagtens kører indtil næste værftsophold – det siger den slags maskinfolk altid?!

Enhver der har sejlet med færgen ved, at det ind i mellem har været en fordel at være stærk, når dørene skulle åbnes, men det skulle gerne være slut nu:

– Vores nye branddøre er blevet svejset i, der hvor det gamle sad, så nu behøver man ikke at lægge kræfterne i, når man skal fra vogndækket ind i salonerne, fortæller Lars Wolfgang Hansen, der også fortæller, at dørken – eller gulvet, som vi landkrabber kalder det, er blevet efterset og nogle plader er blevet skiftet.

Når færgen vender hjem til Isefjorden vil den være nymalet – hvis eller vejret ikke driller malerne for meget:

– Malerformanden var lidt gnaven i formiddags, fordi vi fik en lille regnbyge. Det klarede op til middag – det hjalp på humøret. Så kunne de komme i sving igen, fortæller overfartslederen.

Arbejdet på færgen skal gerne være færdig på torsdag, når synsmanden kommer og tjekker færgen, inden den sætter kursen mod Holbæk og Orø igen.

– Vi forventer stadig, at vi når at blive færdige til at sejle fra Ærø på fredag, slutter overfartsleder Lars Wolfgang Hansen dagens opdatering til Holbaekonline.dks læsere fra Ærø.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

Læs alle artiklerne om: Holbæk-Orø færgen på værft

Leave a Reply