Nyt parti på vej i byrådet: Et umage par

Det tætte forhold mellem Leif Juhl (Ø) og Michael Suhr (C) kan ende i en ny partidannelse. Foto: Jesper von Staffeldt.

Det tætte forhold mellem Leif Juhl (Ø) og Michael Suhr (C) kan ende i en ny partidannelse. Foto: Jesper von Staffeldt.

Udmeldelser, umage samarbejder og modstand mod det nyligt vedtagne Arena-projekt, ender muligvis i et nyt parti i byrådet.

I forbindelse med Arena projektet, har det føget med beskyldninger mellem de politiske partier og enkelte medlemmer af Holbæk Byråd og projektet har fået ikke mindre end tre byrådspolitikere til at melde sig ud af deres respektive partier.

Men Holbaekonline.dk kan i dag fortælle, at der også har været amoriner i luften i den senere tid.

Fra kilder tæt på byrådet erfarer vi, at de to partier, Konservativt Folkeparti og Enhedslisten, arbejder at skabe en fællesliste – muligvis sammen med de tre løsgængere de tidligere venstrefolk Søren Stavnskær og Christian Ahlefeldt-Laurvig samt den tidligere socialdemokrat Steen Klink, der i øjeblikket har indgået et samarbejde med Dansk Folkeparti.

Det nye parti har søgt indenrigsministeriet om at få partilistebogstavet K, og det er valgt med omhu. Det har nemlig vist sig, at mange konservative vælgere før i tiden stemte på netop liste K i den tro at der var tale om Det Konservative Folkeparti, men i virkeligheden tilhørte listebogstavet Danmarks Kommunistiske Parti – Enhedslistens stamfader.

– Med valget af bogstavet K – går der ingen stemmer til spilde. De gamle enhedsliste vælgere har længe kigget efter netop K på stemmesedlen – og er vant til at sætte deres kryds på det bogstav, præcis som de har fået besked på – og med de mest konservative af de konservative, så er K også et godt valg, siger en af folkene bag den nye partidannelse, som dog indtil videre ønsker at være anonym.

Ideen til den nye partiliste, skal ifølge sædvanligvis velunderrettede kilder, være opstået under et aftenmøde mellem Leif Juhl (Ø) og Michael Suhr (C) forud for byrådsmødet den 26. marts. På mødet skal de to have diskuteret politik og her stod det klart, hvor enige de er på mange punkter, at idéen om et meget tættere samarbejde skal være opstået.

Som det fremgår af videoen nederst på siden, så er de to kommet meget nær hinanden i den seneste tid.

Holbaekonline.dk erfarer, at den nye liste bærer arbejdstitlen ”Listen KonservativEnhed”.

Sammenlægnignen af de to partier skal nu endelig godkendes af partiernes repræsentantskaber og herefter skal man igang med at skabe et mere detaljeret program. Bl.a. skal man blive enige om hvordan man skal forholde sig til emner som skat, udlicitering, grundskyld, miljø osv. Dét arbejde forventes at være færdig inden 1. april næste år.

Aprilsnar!
Selvom det ikke altid er let at forudse hvad der sker i lokalpolitiken i Holbæk – så er der her tale om en aprilsnar. Vi takker alle for at have taget del i spøjen – ikke mindst Leif Juhl og Michael Suhr. (Tilføjet kl. 22.15)