Orø: Når man sådan ser det lidt fra oven

Sådan ser Orø ved Stensbjerg ud fra en drone. Foto fra video.

Sådan ser Orø ved Stensbjerg ud fra en drone. Foto fra video.

Droner er blevet et stykke meget populært legetøj. De er kommet ned i en pris alle kan betale.

For et par år siden var droner først og fremmest et krigsværktøj som bl.a. amerikanere og israelere brugte til at ramme deres fjender med, et førerløst fly som kunne fjernstyres hen over Afghanistan fra en computer anbragt i USA med ret så stor præcision. Siden har droner fundet anvendelse som legetøj, men også til mere seriøs anvendelse blandt f.eks. landmålere, landmænd m.fl.

Vi kan her vise en optagelse med en drone som flyver hen over Stensbjerg på Orø. Men inden man begynder at gøre sig tanker om selv at anskaffe sig en drone, skal man vide der er meget kraftige restriktioner, hvor man må flyve med et sådant førerløst fly af hensyn til privatlivets fred og ikke mindst for at undgå at sagesløse mennesker får et sådant fly oven i hovedet når det dratter ned, må man stort set ikke flyve i nærheden af bymæssig bebyggelse, og skal man tættere på kræver det en særlig eksamen som pilot.

Men nyd optagelserne i videoen herunder.

Leave a Reply