Orø er som et stort refugium

Arne Katholm har både beskæftiget sig med politisk teater og revyer som Rottefælden i Svendborg. Foto: Jesper von Staffeldt.

Arne Katholm har både beskæftiget sig med politisk teater og revyer som Rottefælden i Svendborg. Foto: Jesper von Staffeldt.

Til et område som ikke ligefrem er kendt for at være højkulturel,flyttede en dramaturg fra København. Området han flyttede til er Orø, Isefjordens Perle, og manden er Arne Katholm som bor på Harestien 15 i Næsby.

Og hvad ville en lærd dramaturg egentlig på Orø? Han har vel fået på fornemmelsen som mange andre mennesker der er flyttet til Orø, at her går det ikke så stærkt, men det går, og her er ikke så mange fristelser som kan aflede ens opmærksomhed. Og fristelser til at lade være med at bevæge sig langs den slagne landevej, har der været mange af for Arne Katholm. Han er født for 67 år siden i nærheden af byen Mørke – et meget karakteristisk navn for Jylland, voksede op under trygge forhold på en 70 hektar stor gård. Arne Katholm kom nærmest ved et tilfælde på gymnasiet, helt præcis Randers Statsskole. Derefter gik turen til Århus, hvor han snusede både til Universitetet og det rige teaterliv i Smilets by – ikke mindst til det politiske gadeteater. Det blev til en akademisk grad i to omgange, først en magisterkonferens og derefter ad lange kreative omveje til en PhD-grad. En af omvejene hed et kollektiv på Christiania, han skrev sange og tekster til Solvognen og sådan kan man fortsætte.

Resten af historien kan du få ved at stille ind på Lokalkanalen i dag søndag, når Holbaekonline.dk sender fra kl. 22.00 eller du kan se genudsendelsen mandag d. 2. marts eller torsdag d. 5. marts – begge dage kl. 8.30.

Leave a Reply