Anmeldelse af forestillingen Fedest

 Karoline Lindberg i teaterdokumentaren "Fed". Foto: Jesper von Staffeldt.


Karoline Lindberg i teaterdokumentaren “Fed”. Foto: Jesper von Staffeldt.

Da jeg gik ind i teatersalen, var jeg egentlig ret skeptisk. En ganske almindelig kvinde, en teatermæssig amatør skulle på scenen og fortælle sin historie.

Men jeg blev grebet af Karolines fremstilling, nærværet, autenticiteten og genkendeligheden, det almene i historien.
Vi er ikke alle overvægtige, men de fleste kender til op- og nedture i livet og følelse af utilstrækkelighed, ensomhed og ikke altid nyttige måder at trøste og glemme på.

Karoline fastholdt vores opmærksomhed og interesse i en times tid, ene kvinde på scenen. Det er i sig selv en præstation. Ikke alle kunne gøre det, men Karoline kunne – godt hjulpet af instruktøren. De har været to om at lave forestillingen. Instruktøren har valgt udpluk af Karolines livshistorie, som både var personlige men ikke for private og skrevet dem sammen til en fængslende fortælling i et godt flow. Historien er genfortalt med Karolines egne ord, illustreret kropsligt, musikalsk og med lyssætning på en enkel måde, som virkede relevant for emnet og naturlig for Karoline såvel som for publikum.
Først og fremmest var Karolines skuespilpræstation dog båret af hendes personlige charme, hendes udstråling og den særlige modenhed og distance, der kommer af at have arbejdet med sig selv og være kommet videre. Karoline kunne ligesom holde sin historie ud i strakt arm, fortælle den og kigge på den sammen med os – med et kærligt glimt i øjet.

Fedt at få lov til at stille Karoline Lindberg og instruktøren, Kristoffer Møller Hansen, nogle spørgsmål efter forestillingen mens vi stadig befandt os i teaterrummets halvmørke, anonymitet og magi.

Fortællingen, Fedest, er et eksempel, der viser, at det kan lykkes at komme ud af et misbrug og en uhensigtsmæssig livsstil. Karoline, og vi med hende, er ikke bare ofre for en livsstil, vi kan ændre den! En morale man bliver opløftet af.

Info:
Fedest
Medvirkende: Karoline Lindberg
Instruktion: Hansen & Kristensen
Producent: Holbæk Teater
Forestillingen vender tilbage til Holbæk Teater i september 2015.

Denne artikel er publiceret den 23. januar 2015 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply