29. marts 2024

I dag bliver byrådet orienteret om kinarejsen, hvor en lille, på forhånd udvalgt, gruppe med borgmesteren i spidsen tog på besøg i den østlige Kina.

Imens må kommunens borgere vente på at høre hvilke spændende resultater gruppen har med hjem. Har rejsen mon givet million investeringer i Holbæk? – er der masser af arbejdspladser på vej? – Vil kineserne sponsorere Arenaen, eller hvad er der egentlig kommet ud af besøget?

Eller var det blot et hygge visit hos en venskabsby, et visit uden noget egentlig mål eller mening andet end at sige goddag.

Før afrejsen forsøgte Holbaekonline.dk bl.a. at få svar på hvem der skulle med, hvad formålet med rejsen var og hvad programmet bød på, men Holbæk Kommune og borgmester Søren Kjærsgaard valgte ikke at svare os. Man henviste til at man ville fortælle byrådet det forud for rejsen – men heller ikke bagefter orienteringen af byrådet fik vi noget svar.

Vi er ikke de eneste, som venter spændt på resultaterne. Enhedslisten i Holbæk har i et åbent brev til borgmester Søren Kjærsgaard, som vi har bragt her på Holbaekonline.dk, bl.a. spurgt om hvor mange arbejdspladser der er kommet ud af rejsen, Hvor meget ny viden om børns udvikling og læring, er der høstet? og hvormange kulturelle og sportslige erfaringer der fremover vil blive udvekslet?

Enhedslisten har heller ikke til dato fået svar på deres spørgsmål.

Så vi venter stadig spændt på at høre om hvad gruppen har fået ud af rejsen til riget i midten og hvad borgerne i Holbæk Kommune konkret får ud af den.