Arena-projektet: Kommunen slipper nu for at deponere yderligere 45 millioner kroner

For godt et år siden slap Holbæk Kommune for at deponere 30 millioner kroner til Holbæk Arena. Nu slipper kommuen for at deponere yderligere 45 millioner kroner. Sammenlagt er deponeringsfritagelsen nu på 75 millioner kroner.

Holbæk Kommune får hele 45 millioner kroner fra Økonomi- og Indenrigsministeriet til opførelsen af Holbæk Arena. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene kommer i form af en fritagelse for den deponeringsforpligtelse, der ellers følger med, når private firmaer skal opføre offentlige bygninger. Dermed støtter ministeriet aktivt den særlige offentlig-private samarbejdsmodel eller OPP, der ligger bag arena-projektet.

– Gevinsterne er mange, når private virksomheder og offentlige institutioner samarbejder. Man kan både bruge hinanden til at få nye idéer til, hvordan man bedst løser opgaverne på skoler, vuggestuer og i idrætsanlæg. Samtidig er man sammen om at sætte projekter i søen og på den måde skabe arbejdspladser og vækst. Derfor skal vi sikre gode rammer for samarbejdet mellem det offentlige og det private. Jeg er glad for, at vi med denne pulje hjælper kommunerne i deres samarbejde med private firmaer om effektive løsninger, som giver velfærd til borgerne, siger økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard.

Det er ikke første gang, at Holbæk Arena modtager en hjælpende hånd fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Sidste år gav de 30 millioner i deponeringsfritagelse til arenaen. Samtidig med meddelelsen om de 45 millioner i år fik Holbæk Kommune desuden overført sidste års 30 millioner kroner til brug i 2015.

– Vi har arbejdet med arenaen i tre år. Vi har helhedsplanen for byggeriet klar, vi har de 75 millioner i deponeringsfritagelse og i øvrigt et bæredygtigt økonomisk koncept for arenaen. Hvis byrådet giver sin opbakning til areanen på byrådsmødet den 12. november, er vi klar til at sætte gang i de idrætsfaciliteter, som vores foreninger og Holbæk har brug for og længe har efterspurgt, fortæller borgmester Søren Kjærsgaard.

Skriv et svar