Nu kan Aldi bygge en større butik

Byrådet vedtog onsdag, at Aldi gerne må bygge nyt og større på N.E. Hansensvej i Holbæk. Foto: Rolf Larsen.

Byrådet vedtog onsdag, at Aldi gerne må bygge nyt og større på N.E. Hansensvej i Holbæk. Foto: Rolf Larsen.

Et flertal i Holbæk Byråd stemte onsdag aften for Kommmuneplantillæg nr. 4 og Lokalplan 1.38 og gav dermed Aldi lov til at bygge en ny og større forretning på Borgmester N.E. Hansensvej i Holbæk.

Formand for Klima og Miljøudvalget, John Harptøj (O) fortalte, at der ikke var indkommet mange høringssvar, men at man i udvalget havde taget de svar som var kommet, alvorligt.

– Vi ved godt, at nogen kommer til at føle, at det måske er en berlinmur, der ligefrem kommer op foran deres køkkenvinduer, sagde John Harpøth blandt andet med henvisning til høringssvarene.

Han mente iøvrigt, at den fremlagte kommunalplan var det bedste man kunne få, hvis Aldi-byggeriet skal blive til noget.

Et af diskussionspunkterne omkring Aldi-byggeriet har siden planerne kom frem været, om Aldi, ligesom naboen Føtex, bør have P-kælder i stedet for p-pladser.

Aldi selv har givet udtryk for, at kunderne helst vil parkere på p-plads frem for i en p-kælder og desuden har kæden fremført, at det ville blive for bekosteligt.

Og formanden for Klima og Miljø, John Harpøth redegjorde for, at man også havde stilling til netop det spørgsmål i udvalget:

– Vi kunne have valgt i Klima og Miljøudvalget af have sagt, at ligesåvel som naboen (Føtex -red.) har lavet parkering i kælderen, så kunne man også have gjort det her. Men økonomien har ikke gjort at man kunne have stilet de krav til det.

Men det var enhedslisten ikke enige i:

– Vi er ikke imod Aldi. Men vi synes vi bøjgrader vores lokalplaner i forhold til supermarkeder og deslignene. Vi synes da selvfølgelige, at Aldi skal have lov til at drive forretning. Men så må de grave ned og lave parkeringskælder under jorden, som Føtex har gjort, sagde Enhedslistens Leif Juhl og pointerede, at Aldi er en europæisk supermarkedskæde som han ikke mener mangler økonomi til at lave parkeringskælder.

Leif Juhl konstaterede også, at der i Holbæk er mange supermarkeder i forvejen:

– Vi har supermarkeder i Holbæk efterhånden, så Skåne, Blekinge og Halland kan komme her og handle uden at stå i kø i nogen af forretningerne her.

Enhedslisten ville hellere have, at man ikke skulle give dispensation, til at Aldi kunne bygge en større butik end den nuværende.

Da punktet kom til afstemning stemte 25 for og tre imod. Tre byrådsmedlemmer havde meldt afbud.

Leave a Reply