Borgmesteren til møde om Arena-projektet

Borgmesteren, enkelte byrådspolitikere og repræsentanter fra Holbæk Idrætsorganisationer holder tirsdag eftermiddag møde med Kullegaard-arkitekterne og efter hvad Holbaekonline.dk erfarer, handler mødet om Arena-projektet. Det har Holbaekonline.dk fået bekræftet fra flere sider.

Efter hvad Holbaekonline.dk erfarer, er der tale om et lukket møde for en lille skare af indbudte deltagere. Vi har spurgt ind til mødet hos Kullegaard-arkitekter og her har sekretæren bekræftet, at der skulle være møde med deltagelse af politikere, men hun vidste ikke hvem.

Holbaekonline.dk har talt med Dansk Folkepartis gruppeformand, John Harpøth, som fortæller, at han ikke er inviteret til mødet. Heller ikke De Konservatives enlige medlem af byrådet Michael Suhr er blevet inviteret. Han kunne dog kaste lidt lys over mødet og fortalte, at han har mødt borgmester Søren Kjærsgaard ved Arkitektfirmaet Kullegard, hvor borgmesteren og andre venstrefolk skulle til møde med nogle repræsentanter fra Holbæks Idrætsorganisationer.

Tæt løb i Arena-spørgsmålet
Det bliver et meget tæt løb, når der den 12.november skal være afstemning i byrådet om Arenaens fremtid. Hele 3 forslag vil være på dagsordenen: Et fra DF, hvor man foreslår at man undersøger hvad det f.eks koster at renovere en nuværende idrætsfaciliteter i Holbæk have. Hvis det viser sig at være dyrere end at bygge en ny, så skal der selvfølgelig bygges en ny. Andet forslag på dagsordenen går ud på at inddrage Havneområdet til vandkulturhus, svømmehal m.m. Det 3. forslag er fra borgmesteren og går ud på at bygge Holbæk Arena i Sydvestbyen, som hidtil planlagt.

Det er dog ikke nemt for Arena-tilhængerne at skaffe det fornødne flertal. Som holbaekonline.dk tidligere har skrevet, så afhænger Arenaens skæbne af Socialdemokratiet, som er dybt splittet på sagen.

Partiet skulle have holdt et gruppemøde om sagen, men det er blevet aflyst. Vi har erfaret at 2 -3 socialdemokratiske byrådsmedlemmer vil stemme for byggeriet af en Arena, hvor finansieringen endnu ikke er faldet på plads. Dermed skulle der være flertal for Arenaen.

Holbaekonline.dk har spurgt borgmester Søren Kjærsgaard om han vil gå videre med opføringen af Arenaprojektet, hvis han kun har et enkelt eller to stemmers flertal i byrådet – f.eks. 16 mod 15. Men vi har endnu ikke fået et svar.

Fra andet politisk hold har vi dog fået svaret, at det vil han og han prøver at “banke” alle på plads der ikke er for en Arena.

I det lys er det interessant, at borgmester Søren Kjærsgaard sammen med særligt indbudte deltagere fra det politiske liv og idrætsforeningerne deltager i et tilsyneladende lukket møde, som må formodes at handle om, hvordan man sikre sig gennemførelsen af Arena-projektet i den ene eller anden form.

Debatmøde i aften
Mødet hos Kullegaard kommer inden et debatmøde i aften i Kulturbiografen Frysehuset, der bl.a. handler om alternative forslag til Arenaprojektet og her kan alle interesserede møde frem og deltage i debatten.

Holbaekonline.dk bringer i morgen et referat af mødet i Kulturbiografen.

Læs også: Holbaekonline.dk præciserer: Møde var ikke indkaldt af borgmester Søren Kjærsgaard (Tilføjet d. 23.10.2014)

5 kommentarer

 • Avatar Leila Lindtoft

  jeg fatter ikke hvordan man kan bygge et arena når alle byens borger skal spare og spare og personer der ligger ned skal der spares mere og mere på folk skal flytte til billiger lejligheder i andre byer fordi de ikke kan arbejde mere på grund af sygdom og dem spare man på men bygge en arena til masser af penge det har man penge til men ikke råd til at hjælpe sine borger det syntes jeg sku ikke om så drop den arena som alle ikke kan bruge til noget

 • Avatar Søren Kjærsgaard

  Forkert!
  Jeg har ikke indkaldt foreninger og politikere til møde om arenaen. Foreningerne har indkaldt en række politkere til møde om deres syn på arenaen.
  Venlig hilsen
  Søren Kjærsgaard

 • Avatar jesper von staffeldt

  Sidste nyt om mødet hos arkitektfirmaet
  Kullegaard : Det var tidligere elitechef hos HBI Carsten Damgaard som havde taget initiativet til dette møde hvor også formændene for 18 idrætsforeninger var indkaldt

 • Avatar jesper von staffeldt

  Jeg skal beklage , at vi har skrevet at det er borgmesteren som har indkaldt til mødet, men vi har kontaktet Kullegård for oplysninger om mødet , men ikke fået noget svar tilbage

 • Avatar jesper von staffeldt

  Tennisklubbens formand trækker sig p.g.a. Arenaprojektet :
  Her er denne E-mail han har sendt ud :
  Meddelelse fra Bjørn Hundevad, afgående formand:

  Til Holbæk Tennisklub’s medlemmer.

  Jeg skal med beklagelse meddele at jeg trækker mig som formand. I mine 6 år i klubben har jeg bl.a. beskæftiget mig med bestyrelsesarbejdet, hvor Arena-projektet har fyldt rigtig meget.

  Kommunen har inviteret os til at præsentere vore behov og det har vi brugt rigtig meget tid på. Vi ønsker jo ikke store forkromede løsninger, men blot mere plads… sværere er det ikke.

  Alligevel synes jeg ikke, at kommunen har lyttet. Min vision var et Ketcher-Center på Højen sammen med Badminton, Bordtennis og Squash. Jeg ville gerne have haft tennisklubben’s samlede bestyrelse med på, at vi skulle melde dette ud som et ønske. Tiden var måske ikke rigtig til denne tanke, hvilket har fået mig til at træffe ovenstående beslutning, det er der ikke noget dramatisk i.

  Vi har en super klub med god økonomi, dejlige medlemmer som hele tiden trækker nye glade spillere ind i klubben og vi har gode planer for gradvis opgradering af anlægget efterhånden som økonomien tillader det.

  Jeg beklager at jeg trækker mig midt i perioden, men jeg er til tider en utålmodig sjæl og jeg erkender, at det er rigtig at træde til side og lade mere politisk tålmodige kræfter komme til.

  Venlig hilsen

  Bjørn Hundevad.

  20 oktober 2014

Skriv et svar