Arenaprojektet : Tvivl hos S, i V retter man ind og lægger tvivlen på hylden

Arena-projektet giver anledning til diskussioner i partierne. Grafik: COBE Arkitekter.

Arena-projektet giver anledning til diskussioner i partierne. Grafik: COBE Arkitekter.

Holbaekonline.dk har set på hvordan stemningen er blandt byrådspolitikerne for et Arena-projekt inden byrådets temamøde senere denne måned.

En historiker på Orø sagde engang til denne artikels forfatter, at “Det der sker i dag, er historie i morgen” – og det gælder måse også for Holbæk Arena og byrøddernes indstilling til projektet.

Et enigt Venstre..
Venstres byrådsgruppe fremstår som en enig gruppe. Men flere kilder i det lokalpolitiske liv, som Holbaekonline.dk har talt med, siger at enigheden kommet ved, at nogen er blevet “banket på plads”. Det afviser Pernille Kruse (V) dog, og siger til holbaekonline.dk:

– Nej, der er ingen, som er blevet banket på plads, men selvfølgelig foregår der meningsudvekslinger, når vi er samlet.

Venstres politiske ordfører, Bjarne Kongsted, har da også hele tiden holdt fast i, at ikke er slinger i valsen hos Venstre. Tilbage i april måned i år sagde han:

– Venstre kan man regne med. Vi har hele tiden været positive overfor Arenaen og det er vi fortsat.

For og imod
Et så stort projekt som Holbæk Arena kan ikke undgå at skabe debat, diskussioner og splitte ellers enige meningsfæller på tværs af både partier og partifarver.

Dansk Folkepartis fire medlemmer har hele tiden talt imod projektet og gruppeformand John Harpøth har gentagne gange overfor Holbaekonline.dk sagt, at han og hans parti stemmer klart imod Arenaen.

Enhedslistens to medlemmer af byrådet er også imod Arena-projektet og det samme er De Konservatives enlige medlem, Michael Suhr. Dermed er der med sikkerhed – hvis ellers man skal tro på hvad en lokalpolitiker siger – syv sikre stemmer imod et Arena-projekt.

Venstre har selv 12 stemmer for og De Radikales to medlemmer stemmer også for. Det er 14 stemmer for. For at have flertal, kræver det 16 stemmer.

Dermed bliver det vigtigt hvad Socialdemokraterne gør.

Socialdemokraterne er tungen på vægtskålen
Den socialdemokratiske byrådsgruppe har ti medlemmer – men flere af dem er, efter hvad Holbaekonline.dk erfarer, i vildrede og ved ikke hvad de skal stemme.

Måske er de røde faner det eneste, de kan blive enige om hos Socialdemokraterne. I hvertfald er flere medlemmer af byrådsgruppen i tvivl om projektet. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Måske er de røde faner det eneste, de kan blive enige om hos Socialdemokraterne. I hvertfald er flere medlemmer af byrådsgruppen i tvivl om Arena-projektet. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.


Siden byrådet trådte sammen efter kommunalvalget, har Socialdemokraterne været at finde i “flertalsgruppen”. Men om socialdemokraterne vil stemme sammen med Venstre og Radikale denne gang, er mere usikkert.

Efter hvad Holbaekonline.dk erfarer, vil de socialdemokratiske byrådsmedlemmer få lov til at stemme efter deres overbevisning. Derfor er det interessant, hvad de enkelte medlemmer af S-gruppen mener.

Holbaekonline.dk har kontaktet byrådsmedlemmerne i den socialdemokratiske byrådsgruppe, men vi kunne dog ikke få fat i alle sammen, sikkert på grund af efterårsferien. Men dem vi fik fat i, kan indeles i tre grupper: Dem der klart er i mod, dem der er for og så den 3. gruppe som lidt blandet består af tvivlere og folk som enten ikke pt. vil udtale sig og dem der vil konsultere byrådsgruppen på et gruppemøde inden d. 22. oktober.

Enhedslistens byrådsmedlem Leif Juhl fortæller til Holbaekonline.dk, at han mener at Arena-sagen viser at Socialdemokraterne er i krise.

Mindst to i S-gruppen giver udtryk for, at de er “klart for” et Arena-projekt, og kigger man så på tallene – men alt kan jo ske i politik – så vil der kunne blive et flertal for Arenaprojektet på minimum 16 for og 15 imod.

En kommentar

  • Avatar jesper von staffeldt

    Debataften tirsdag 21.10 kl.19 om Holbaek Arena og alternative forslag Til stede vil være foreningsrepræsentanter, byrådspolitikere og Søren Wolstrup og arkitekt Peter Haugaard.
    Mødet foregår i Kulturbiografen

Skriv et svar