Flertalsgruppe vedtog budget

Et flertal på 29 af byrådsmedlemmerne vedtog onsdag Holbæk Kommunes budget for 2015-18. Imod stemte Enhedslistens to byrådsmedlemmer.

Skatteprocenten fastholdes på 25,1, grundskyldspromillen er uændret på 23,65 og kirkeskatten uændret på 0,96 pct.

I Budgettet er der sat ekstra penge af til læring og trivsel hos førskolebørnene: 5 millioner kroner i 2015, 10 millioner i 2016 og 20 millioner i 2017.

10 millioner til idrætshaller
Mens der tales om kæmpestore arena- og vandlandsprojekter til mange hundrede millioner til Holbæk by – så har byrådet vedtaget, at sætte 10 millioner kroner af til haller udenfor byen.

Byrådet har også vedtaget at der skal sættes penge af til forsøg med “skæve boliger til skæve eksistenser”, ligesom man vil styrke nogle af de mindre byer i kommunen, så de bliver mere attraktive for bosætning.

Flere penge til branding af kommunen
Desuden har man vedtaget, at der skal bruges flere penge på branding og events, som skal skærpe kommunens profil og tiltrække gæster og tilflyttere. I de seneste år har den slags events bl.a. været Træskibsfestival, Besættelse af Nyvang og TV2 on Tour.

Budgettet blev vedtaget af de 29 medlemmer af flertalsgruppen, som består af Socialdemokraterne, De Radikale, De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti. Imod stemte de to medlemmer af Enhedslisten.

En kommentar

  • Avatar Leila Lindtoft

    undskyld branding af Holbæk kan man skyde en hvid pil efter sådan som borgerne bliver behandlet er der da ingen der frivilligt flytte til Holbæk og hvad skal man bruge en arena til når kommunen mangler penge syntes de først skal lære at behandle folk ordenligt er ikke selv blevet behandlet dårligt men tænker på mine medmennesker

Skriv et svar