Krisecenter for voldsramte kvinder åbnet

Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard og Odsherreds 2. viceborgmester, Morten Egeskov klipper her snoren med "lommevenner" over og åbner det nye kvindekrisecenter. Foto: Alex Christensen.

Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard og Odsherreds 2. viceborgmester, Morten Egeskov klipper her snoren med “lommevenner” over og åbner det nye kvindekrisecenter. Foto: Alex Christensen.

Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard og Odsherreds 2. viceborgmester Morten Egeskov klippede fredag eftermiddag snoren over og åbnede dermed det nye kvindekrisecenter Medusa på Dommerstien i Holbæk.

Foreningen Medusa har siden 2009 tilbudt ambulant og gratis anonym rådgivning, mentorforhold og netværksgrupper til voldsudsatte kvinder i lokalområdet og nu udvider foreningen altså også med et botilbud – Holbæk Krisecenter Medusa.

Centret tilbyder bomulighed for seks kvinder og deres børn, men det vil blive udviddet til otte pladser.

Krisecenteret modtager kvinder fra hele landet, men er også et tiltag for at hjælpe voldsudsatte kvinder i Holbæk og Odsherred.

Omkring 400 kvinder i Holbæk og Odsherred Kommune skønnes hvert år at blive udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Partnervold har alvorlige psykiske og helbredsmæssige følgevirkninger. De børn, der er vidner til vold i deres familier, oplever utryghed, angst og ensomhed.

Der er pres på pladserne i landets kvindekrisecentre. Og selvom Foreningen Medusa med deres anonyme rådgivning hovedsageligt ønsker at forebygge, at kvinderne når helt derud, hvor de er nødt til at tage så drastiske skridt, at de må flytte ind i et krisecenter, så er det i nogle tilfælde den eneste udvej. Foreningen er derfor utrolig glade for nu også at kunne tilbyde voldsudsatte kvinder og deres børn muligheden for et sikkert sted at bo.

Medusa har arbejdet på at etablere et krisecenter i Holbæk de sidste 2 år.

– Allerede da den gamle retsbygning i januar 2013 kom til salg, forelskede vi os i bygningen. Bygningen, med dens centrale beliggende, udendørs udfoldelsesmuligheder og hyggelige stemningsfulde lokaler, indeholder nemlig præcist de rammer, vi ønsker for et krisecenter, fortæller Ane Voss, leder af Holbæk Krisecenter Medusa.

– Det er naturligvis trist, at krisecenteret er nødvendigt. Men den opbakning, som vores arbejde for etableringen har mødt, varmer og glæder alle os, der er engageret i arbejdet. Det viser os at lokalsamfundet tager stilling til problematikken og derved hjælper med at bryde et tabu omkring partnervold. Og det vil helt sikker bære frugt for de kvinder og børn, som har brug for hjælpen, siger Lise Krogh Løvschal der er formand for Fonden Holbæk Krisecenter Medusa.

Ved åbningen sang koret Usmifka og Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard og Odsherreds 2. viceborgmester, Morten Egeskov. holdt taler og klippede snoren over. Snoren var doneret og udført af Varmestuestrikkerne med små “lommevenner”, bamser, som senere kan gives til børnene på krisecenteret.

Frivillige og ansatte
Den fremtidige indsat i krisecentret vil både være baseret på ansat personale og frivillige medarbejdere. Frivillige har meldt sig til at hjælpe med vagtelefonen, vagter, fællesspisning, arrangementer og aktiviteter for beboerne og deres børn.

Medusas øvrige tilbud fortsættes både som et supplement til krisecenterets arbejde og som en generel indsats for forebyggelse og afhjælpning af partnervold i Holbæk og Odsherred.

Rettelse: Vi kom desværre til at give Morten Egeskov forkert navn og titel i den oprindelige artikel. Det er nu blevet rettet i artiklen herover. Vi beklager.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

4 kommentarer

  • Pernille Kruse

    Tror Morten Egeskov er ked af at hedde noget andet.

  • Erik

    Er det bare mig eller er det ikke lidt usmart at skrive næsten den fulde adresse på et krisecenter for kvinder? Jeg mener, det er jo dermed ikke særlig svært for voldelige mænd at finde frem til stedet.

  • I billedteksten herover – og i den oprindelige udgave af artiklen på Holbaekonline.dk fik vi desværre givet Odsherreds 2. viceborgmester Morten Egeskov forkert navn og titel. Vi beklager!

  • Lars O.

    Erik, jeg tror ikke det er meningen centret skal være hemmeligt. Så havde de vel ikke inviteret til offentlig indvielse, skrevet om det på deres egen hjemmeside http://www.etlivudenvold.dk eller stået i telefonbog/krak/google eller på Facebook.

Leave a Reply