Eriksholm er solgt

Eriksholm Gods er nu solgt. Foto: Mogens Engelund.

Eriksholm Gods er nu solgt. Foto: Mogens Engelund.

Greve William Ahlefeldt-Laurvig har solgt det smukke gods Eriksholm, som har været til salg i de seneste par år efter det er blevet gennemrenoveret. En renovering der tog 10 år.

Det er dagbladet Nordvestnyt, som bringer historien om, at godset er solgt.

Holbaekonline.dk har fået bekræftet salget hos flere ejendomsmæglere med speciale i liebhaverejendomme og større landbrug og skovbrugsejendomme.

Grevinde Mette Maria Ahlefeldt-Laurvig, udgav for halvandet år siden bogen “Erikshom Et hus på landet” hvor hun fortæller om godsets historie og livet på godset. Bogen er gennemillustreret med smukke fotos af Kurt Rodahl Hoppe.

Eriksholms historie går helt tilbage til 1400-tallen, men starten af 1600-tallet hvor væbneren Erik Vasspyd byggede det første egentlige Eriksholm. Admiral Niels Juel og hans slægt, har også ejet godset. Siden 1878 har Eriksholm været i Ahlefeldt-Laurvig slægtens besiddelse.

Nu er selve godset så solgt, men ifølge Nordvestnyt, beholder William Ahlefeldt-Laurvig udlejningsejendomme og store jordbesiddelser – herunder en stor del af godsets skovområde.

I 2012 lavede Søren Wolstrup en spændende udsendelse om Eriksholm for TV-Vestsjælland. I udsendelsen får man både godsets historie, en snak med grevinde Mette Maria Ahlefeldt-Laurvig og mulighed for at se de smukke omgivelser – både indenfor og udenfor.

Se hele udsendelsen herunder:

Leave a Reply