Holbæk går til filmen: Ugeavisen

Ahlgade bruges en del som eksteriør-billeder i tv-serien "Ugeavisen". TTU, som ses herover, kan også ses i tv-serien. Foto: Rolf Larsen.

Ahlgade bruges en del som eksteriør-billeder i tv-serien “Ugeavisen”. TTU, som ses herover, kan også ses i tv-serien. Foto: Rolf Larsen.

For tiden kan man se tv-serien Ugeavisen på DR K om formiddagen. Igennem 52 afsnit følger man hverdagen i en provinsby en lille times kørsel fra København og især på og omkring den lille ugeavis, som ledes af chefredaktør Gorm Gammeltoft (Niels Hinrichsen).

Selvom serien foregår i den fiktive by Holby, så kan Holbækkere uden tvivl genkende flere lokationer, som bruges i serien, bl.a. værtshuset “Stiften”, som ejes af Arne (Peter Belli) og Ella (Litten Hansen). Det er nemlig “Landgreven” i Holbæk, som har lagt facade til de såkaldte Eksteriør-optagelse af “Stiften”.

Landgreven i Nygade, bruges som eksteriør til værtshuset "Stiften", hvor seriens hovedpersoner ofte mødes. Foto: Rolf Larsen.

Landgreven i Nygade, bruges som eksteriør til værtshuset “Stiften”, hvor seriens hovedpersoner ofte mødes. Foto: Rolf Larsen.


Og ellers kan man serien igennem se billeder fra bl.a. krydset Ahlgade/Labæk/Smedelundsgade, Det Gamle Rådhus, Krydset Blegstræde/Ahlgade, et view over fjorden med Hørby Færgekro i baggrunden, butiksfacader for forretninger som TTU, Din Tøjmand og Taske Larsen – og ikke mindst hele seriens-intro, der er et langt filmet overblik over Holbæk filmet fra topppen af det der dengang hed Holbæk Amts Venstreblads bygning i Ahlgade. I introen ser man bl.a. Holbæk havn med skibsværket, “Katedralen”, DLG og Superfoss siloerne, Skt. Nikolai Kirke, Holbæks tage, Ahlgade og de store radar-installationer, som dengang stod som kæmpe “golfbolde” i udkanten af byen.

Jo det er et sjovt tilbageblik på Holbæk, som den så ud da serien blev sendt for 24 år siden.

Hvis man ikke kan se DR K, eller ikke har mulighed for at følge med i serien på TV – så kan man ganske gratis se hele serien på DR.dk/Bonanza.

Krydset Labæk/Ahlgade/Smedelundsgade går igen flere gange i "Ugeavisen". Foto: Rolf Larsen.

Krydset Labæk/Ahlgade/Smedelundsgade går igen flere gange i “Ugeavisen”. Foto: Rolf Larsen.

Denne artikel er publiceret den 17. marts 2014 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • Lars O.

    Det må jeg huske og se efter. Tak for tippet!

  • Jeg fulgte med i serien da den løb over skærmen på DR i 1991 og har siden genset den på dr.dk/bonanza. Det er en overraskende god serie alderen taget i betragtning med nogle (ikke alle) gode skuespilpræstationer. Men sjovest er det dog at se billederne af Holbæk anno 1990.

Leave a Reply