Ballade ved ny Ungdomsklubcafé

Den nye Ungdomsklubcafé i Vestergade indkalder nu naboerne til møde efter bl.a. stenkast og banken på vinduer af nogen af caféens brugere . Foto: Rolf Larsen.

For godt to uger siden siden slog kommunen dørene op til en ny café for de unge. Nu indkaldes naboerne til møde efter ballade ved caféen.

Caféen, der ligger i Bandidos’ tidligere klubhus i Vestergade i Holbæk, blev åbnet den 25. juni med snorklipning, musik og stand-up.

Men efterfølgende har der været ballade ved klubben, som er gået ud over naboerne, og det har fået naboerne til at reagere.

– Det er de unges adfærd som vores naboer reagere på, de har bla. generet ved at kigge ind, banke på vinduer og være uhøflige når de er blevet bedt om at stoppe. De har kastet med sten, mod bygning og vinduer, siger leder Ungdomsklubcafe Vestergade, Pia Heidi Madsen til Holbaekonline.dk

Ungdomsklubcaféen har nu indkaldt naboerne til et møde mandag aften, til en snak om det, som er foregået.

– Vi er interesseret i at høre naboernes oplevelser, vil i dialog, for vi kan kun handle hvis vi bliver bekendt med det de laver. Vi vil informere om vores tiltag, siger Pia Heidi Madsen.

Hvad vil I gøre for, at de unge ikke igen generer naboerne i området?

– Dette er startskuddet, vi optimerer på medarbejder siden, tager forældre kontakt og snakker om deres opførelse,
Strammer “reglerne og kontrollen” i klubben. Vi inddrager ligeledes kulturformidleren og SSP lokal betjenter, siger Pia Heidie Madsen og fortsætter:

– Det skal nok stoppe, men vi vælger at tage det i opløbet og sætte ind, siger caféens leder og understreger, – hellere dialog end “frygt og klager”.

Denne artikel er publiceret den 12. juli 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply