Web-TV: Da H.C. Andersen kom til Skamstrup

Endnu en rød snor klippes over af borgmester Søren Kjærsgaard, her ved Nisseland i Skamstrup. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbaekonline.dk var med til åbningen af den nye H.C. Andersen udstilling i Nisseland.

I Skamstrup i Holbæk kommune ligger Europas største mekaniske nisseland hvor alle dukkerne er håndlavet af ægteparret og ejerne Nette Philipsen & John Roger

Der har været mange forespørgsler til ægteparret om de ikke også kunne holde åbent i sommerferien, da der kommer mange krydstogtskibe til Danmark og turisterne her gerne ville se noget anerledes end Tivoli og Den lille Havfrue.

Nette og John var med på ideen, men bortset fra Julemændenes årlige kongres på Bakken midt i sommerferien, så hører nisserne ikke rigtig til i sommervarmen. Og hvad er Danmark kendt for rundt i verden?. Selvfølgelig først og fremmest eventyrdigteren HC. Andersen. Så frem til 11. august kan du se hans eventyr illustreret med “levende” dukker på adressen Lindholtvej 4 i Skamstrup ved Mørkøv.

Få en lille smagsprøve ved nedenstående video, hvor du også kan se borgmester Søren Kjærsgaard klippe den røde snor over, for at markere at udstillingen nu er åbent for publikum.

Denne artikel er publiceret den 1. juli 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply