Nu skal du have politiets tilladelse til at reparere bilen

Det kan være nødvendigt med politiets tilladelse, hvis du skal skifte hjul på bilen. Foto: Interiot.

Ny regler betyder at du skal spørge politiet om lov, inden du går igang med at reparere bilen – hvis den vel at mærke er gået i stå på motorvejen.

Det er ikke uden fare, hvis man skal igang med at reparere sin bil på motorvejen – og bliver man nød til at bruge en del af kørebanen for at gøre det, så skal man fremover have tilladelse fra politiet. Det gælder ligegyldigt om det er som privatperson eller man arbejder for et vejhjælpsfirma som f.eks. Falck eller Dansk Autohjælp, så er det frem med telefonen og ringe 114 for at få tilladelsen i hus.

De nye regler siger også, at man kun må reparere bilen, hvis det er hurtigere end at få bugseret køretøjet væk. Og skal man have bugseret det væk er det også nødvendigt at kontakte politiet hvis man skal bruge en del af kørebanen for at klargøre bilen til bugsering.

Kan man holde sig i nødsporet, så behøver man ikke kontakte politiet først. Men hvis man skal bruge en del af selve kørebanen til eksempelvis at skifte hjul, så skal man ringe 114 og få tilladelse af vagtcentralen.

Denne artikel er publiceret den 1. juli 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply