Lasse Andersen vil til Paralympics i Rio de Janeiro

Lasse Andersen omgivet af Alex Glistrup (tv) og Jens Andersen, der henholdsvis har sponseret en specialsyet våddragt og en cykel. PR Foto.

Svømmeren Lasse Andersen fra Holbæk skifter nu discipline og satser på at komme til Paralympics i Rio de Janerio.

Lasse Andersen deltog sidste sommer som svømmer ved Paralympics i London. Men nu har den 18-årige holbækker lagt et nyt langsigtet mål: Han vil deltage i Paralympics i Rio de Janeiro i 2016 i triatlon.

Det er første gang, at triatlon er på det paralympiske-program.

– Jeg havde brug for nogle nye udfordringer og ville gerne nå noget mere. På den måde er triatlon den helt rigtige måde at komme videre på, fortæller Lasse Andersen.

Den unge atlet bruger 30 timer om ugen på styrketræning, svømning, løb og cykling. En halv ironman for nylig sendte et signal om, at løbe-delen bliver den største udfordring på grund af en dårlig hofte. Også på cyklen er Lasse Andersen udfordret på grund af sit korte lårben på højre ben, der trods protese forhindrer ham i at ligge i den klassiske aerodynamiske stilling ind over cyklen.

I bestræbelserne på at nå sine mål har den 18-årige holbækker indledt et samarbejde med to sponsorer, Eiland Electric og Reeboot.dk, som har sikret den talentfulde atlet det nødvendige udstyr til at dyrke sin nye sport.

Den ene af Lasse Andersens nye sponsorer, fysioterapeut og osteopat Alex Glistrup fra firmaet Reeboot.dk, har stor erfaring inden for elitetræning, og han vurderer, at den unge triatlet kan træne sin hofte markant stærkere frem mod Rio. Og belastningen ved Paralympics vil i øvrigt ikke være helt så voldsom som under den halve ironman, Lasse Andersen gennemførte for nylig. I Brasilien dyster para-triatleterne i sprint-distancen 750 m svømning, 20 kilometer på cykel og 5 kilometers løb.

Brug for flere sponsorer
Den nye hovedsponsor er installationsfirmet Eiland Electric, hvor indehaver Jens Andersen har oplevet Lasse Andersens træningsindsats og målrettethed i Holbæk Svømmeklub, hvor de begge træner. Direktøren bifalder de dyder, Lasse Andersen står for:

– Vi har 10 lærlinge i firmaet, og jeg kan rigtig godt lide at arbejde med unge, der har ambitioner. Rigtig mange unge vil gerne arbejde hårdt for tingene, og ved at hjælpe Lasse føler jeg, at vi kan gøre en forskel, forklarer Jens Andersen, som nu er gået i gang med at finde flere sponsorer, der vil hjælpe Lasse Andersen til Rio de Janeiro.

Opgaven for Lasse Andersen er først at nå nogle resultater og derefter at nå frem til de klassificeringer, der præciserer graden af hans handicap inden for triatlon – klassificeringer, der kun foregår i udlandet.

Denne artikel er publiceret den 28. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply